Nekādus garos ievadus nerakstīšu, tik gribu pateikt to, ka raksts ir tapis pateicoties dažiem puišiem iekš to spoku čata, kuri ikdienā lietojot daudz majonēzi (tā vismaz viņi paši stāsta) un vēlējās redzēt, ka mājas apstākļos, tiešām, ir iespēja uzmeistarot labum labo majonēzi.
Tā kā ir pirmssvētku vakars un salāti top svētku galdam, arī majonēze ir vajadzīga.
Tad nu raudzīsim ko lietas labā varam darīt! :)
Ko tur daudz - vienkārši Majonēze!31
Nepieciešamie rīki: blenderis, tējkarote un mērtrauks.
Nepieciešamie produkti: 1 ola, citrons (ja nav citrons, var izmantot etiķi), eļļa (es izvēlējos olīveļļu), sāls (un citas piedevas pēc vēlmēm un ieskatiem - zaļumi, pipari, sinepes, mārrutki, sēnes, utt.).
Mērtraukā "iesitam" olu, pievienojam tējkaroti citronu sulas, mazlietiņ sāli.
Līdz 200ml atzīmei pievienojam eļļu (nav obligāti olīveļļa, var arī kādu, pēc garšas neitrālāku vai tieši otrādi - izteiktākai garšas buķetei).
Sākam blenderēt - būtiskākais šeit ir - necilāt blenderi kamēr visa masa nav pārvērtusies baltā, tumīgā masā un kad tas ir noticis, tad var arī cilāt un izapļot pa visu trauku.
Ja blenderē, cilājot, tad var gadīties, ka eļļa paliek virspusē un neiegūstam viendabīgu masu.
Tad nu gala rezultāts ir šāds - no minētā daudzuma, sanāk aptuveni 250-300 grami tikko gatavotas, svaigas majonēzes, bez garšas pastiprinātājiem, E-vielām un citiem brīnumiem, kā arī daudzkārt lētāk. :)
Tad nu izmantojam, kam nepieciešams, vai nu jaucam iekšā salātos..
Vai arī garnējam ēdienus!
Priecīgus un gardus šos svētkus!