Dažas dienas iepriekš es ieliku recepti par ķirbju pankūku gatavošanu, kur es izlietoju pusi no lielā ķirbja, otru pusi ieliekot ledusskapī.
Šodien atkal jau nekā mājās pagatavota nebija, bet ēst ta gribējās. Uz maizītēm dzīvot arī kaut kā negribējās, tāpēc atvēru ledusskapi, noraudzījos uz milzīgo ķirbja pusi zemākajā plauktā un ķēros pie lietas, kamēr lielā oga nav sabojājusies..
Arī liela 3 litru piena burka turpat stāvēja. Arī tas jāizlieto kaut kā, lai nesaskābtu viss.
Nu tad domāju, ko no abiem var sameistarot un nonācu pie slēdziena, ka varētu ieēst ķirbju piena zupu, ko mamma bērnībā ik pa laikam taisīja. To atceroties, saskrēja siekalas mutē, un es uz savu galvu izdomāju, ka es taču to varētu uzvārīt pats. Tas nekas, ka nekad nebiju ko tādu gatavojis. Izaicinājums bija pieņemts un atkāpšanās ceļa vairs nebija.
Atkal aizrunājos. Sastāvdaļas:
1. 1/4 ķirbja, jeb 1,5 kg
2.1l ūdens
3. 4 šķipsnas sāls
4. 4 ēdamkarotes cukura
5. 1,5 l piena
6. 150 ml mannas
7. kanēlis
Ja interesē, kā var pagatavot ķirbju pankūkas, tad rakstu var apskatīt manā profilā:
http://spoki.tvnet.lv/profils/sunkapurs
Man vēl ledusskapī stāv ceturtdaļa ķirbja, tā ka var gadīties, ka sekos arī trešā fotorecepte par ķirbja tēmu.
Jūsu pozitīvo vērtējumu ņemšu tikai par labu! Un arī neiebildīšu, ja padalīsieties ar šo citos sociālajos tīklos.