Es atradu trīs variantus kā šo kūku gatavot :)
I variants
250g cepumu
100 g riekstu
1 ēdamkarote kakao pulvera
50 g sviesta
1/2 glāzes piena
100g cukura
1 ēdamk. ruma
Cepumus un riekstus samaļ, pienu uzvāra, cukuru samaisa ar kakao, atšķaida ar karstu pienu. Visu kopā vēlreiz uzvāra, pievienojot sviestu. Pēc tam masā iejauc sasmalcinātos cepumus un riekstus. Atdzesē. Veido bumbiņas, apviļā pūdercukura un kakao maisījumā, ledusskapī atdzesē. Var veidot veltni, tīt folijā, pēc tam griezt šķēlēs.
II variants
200 - 300 g cepumu
200 g sviesta
100 g cukura
1/3 glāzes kondesētā piena
3 ēdamk. kakao pulvera
1 ēdamk. citronu sulas
3 ēdamk. konjaka
citrona miziņa
Sviestu saputo ar cukuru, pievieno kondensēto pienu, 2 ēdamk. kakao, sadrupinātus cepumus, citrpnu sulu, rīvētu citronu miziņu, konjaku, labi samaisa, veido bumbiņas, apviļā kakao pulverī, kuram var pievienot cepumu drumstalas. Ledusskapī atdzesē.
III variants
Sastavdaļas:
400 g vaniļas sausiņu
Piens
100 g sviesta
cukurs
1- 2 ēdamk. ruma
200 g valriekstu
Kakao pulveris
Pagatavošana:
Sarīvē vai samaļ 400 g vaniļas sausiņu, pielej pienu (uz aci, jāskatās, lai galā būtu pareizs biezums). 100 g sviesta saputo ar 3/4 glāzēm cukura un 1 - 2 ēdamk. ruma. Masā liek sausiņus, pievieno 200 g sasmalcinātus valriekstus. Apviļā kakao pulverī.