Labs vakar spocēniem.
Tad nu otro dienu pēc kārtas gribu jūs iepriecināt ar jauku recepti. Iesaku izmēğināt , jo šāds gardums garšos ikvienam.
Kartupeļi ar gardo pildījumu un dippy mērcīti13
197
0
Autora bilde
Tad nu sākam. Es izmantoju sešus kartupeļus , bet jūs noteikti varat izmantot vairāk. Arī varat izpausties pildījumā ko vairāk un kas pašiem kāro , bet kā redziet man uz šķīvjiem sadalīts uz 3. Tātad divus kartupeļus pildīšu ar bekonu un tomātiem , divus ar rīvētu sieru , mocarellu un vistas fileju ( kas man vakar palika pār no nagetiem) kā arī divus kartupeļus pildīšu ar lokiem , sīpoliem un salami. Gribētu piebakstīt tiem kuri nezin, ka svaigu gaļu un bekonu kā man attēlā blakus citiem produktiem likt nedrīkst , bet par cik viss tiks kārtīgi cepts cepeškrāsnī,liekas problēmas un vēdergraizi nesagādās.
Autora bilde
Kartupeļus aplejam ar olīveļļu , sāli , ķiploka garšvielām , ietinam visu plāti follijā un liekam cepties 250°C 1h un 30min.
Reklāma
Autora bilde
Ietinam apmēram šādi.
Autora bilde
Kamēr kartupeļi pa cepeškrāsni "dejo" , taisam dippy mērcīti. 50 uz 50 sajaucam majonēzi ar krējumu , pievienojam rīvētus ķiplokus , ķiploka garšvielas , sāli ,pētersīļus un čaifu. Čaifs ir kas līdzīgs pētersīļiem, tik aizmirsu latvisko nosaukumu. Ja mājās ir, tad var arī pievienot cita veida ķiploka mērci klāt, bet tikai nedaudz , lai pielabotu , bet nesabojātu patieso garšu.
Šo mērci varam izmantot bieži. Mērcēt čipsos vai pie ceptiem kartupeļiem. Tici man - tu nenožēlosi. Visi Skoti manu mērci dievina :)
P.s varam likt arī dilles, bet es neliku , jo man nebija.
Autora bilde
Gatavs. Izskatās labi , ne? :) Tici man - garšo vēl labāk. Attēlā arī redzama otrā mērcīte kuru čut čut pieliku klāt piegaršai :)
Reklāma
Autora bilde
Nu ko pagājis 1h 30min , ņemam ārā kartupeļus , pārgriežam uz pusi gandrīz līdz beigām un papletam kartupeļu pusītes uz sāniem. (Daram +- tā kā meitenei kājas paver uz sāniem) un sākam katru kartupeli pildīt ar iecerēto pildījumu. :)
Autora bilde
Autora bilde
Reklāma
Autora bilde
Iesaiņojam atpakaļ follijā un cepam tālāk 240°C - 20min
Autora bilde
Ņemam ārā no plīts un veram vaļā savu brīnumu :D