Kā jau ierasts, svētdiena tiek pavadīta virtuvē, lai sagatavotos jaunajai nedēļai. Un vēders ne mirkli nejustu izsalkumu.
Tad nu šoreiz ļoti ātri sagatavojams ēdiens ir karija dārzeņu sautējums taizemiešu gaumē.
Kā jau ierasts, svētdiena tiek pavadīta virtuvē, lai sagatavotos jaunajai nedēļai. Un vēders ne mirkli nejustu izsalkumu.
Tad nu šoreiz ļoti ātri sagatavojams ēdiens ir karija dārzeņu sautējums taizemiešu gaumē.
Šeit būs nepieciešamās sastāvdaļas 4 porcijām:
1 brokolis;
1,5 paprika;
500g tomāti;
2 burkāni;
šampinjoni (pēc izvēles, es liku 100g);
2 vidēja izmēra ķiploku daiviņas;
lociņi;
kokosriekstu piens (1 bundžiņa);
2 ēd.k. sojas mērce (zema sāls satura vai jebkura cita);
1,5 tējk. karija pulvera;
2 tējk. karija pasta (pēc izvēles, asa/vidēji asa/maiga);
1,5 ēd.k. brūnā cukura;
baziliks (svaigs vai no garšvielu paciņas - "fināla pieskārienam" un/vai citas garšvielas, pēc izvēles (es personīgi nelieku ne sāli, ne piparus, jo izmantoju vidēji aso karija pastu).
Sākam ar pannas izvēli (ja ir, tad protams, labāk wok panna, bet ja nav vai ir aizņemta ar cita ēdiena gatavošanu, derēs jebkura, dziļāka panna).
Pannu uzkarsē, atstāj uz mazas liesmas, un liek virsū kokosriekstu pienu.
Kokosriekstu pienam pievieno sojas mērci, brūno cukuru, karija pastu un karija pulveri.
Visu sajauc, un sagaida, kad mērce uzmet pirmo burbuli.
Paralēli tiek sagriezti visi dārzeņi (dārzeņu gabaliņu izmērs pēc izvēles, cik lielus gribam, tā griežam)
Protams, ņemam vērā, ka ātrāk būs gatavs, ja gabaliņi ir mazāki.
Visu sagriežam un ķiploku daiviņas izspiežam ķiploku spiedē vai arī ar nazi saspiežam un sakapājam.
Kad mērce ir uzmetusi pirmo burbuli, liekam visus dārzeņus uz pannas un sākam sautēt uz mazas uguns.
Atkarībā no dārzeņu gabaliņu izmēra, liesmas lieluma/temperatūras augstuma, vidēji pēc 15-20 minūtēm sautējums ir gatavs.
Man patīk, ka dārzeņi ir ne pārāk mīksti, uz kraukšķīguma un mīkstuma robežas. Ja gribās mīkstākus, tad atstājam vēl uz kādām 5-10 minūtēm.
Tā kā gatavoju darba nedēļai, visu salieku kastītēs.
Viena porcija ir 339cal (šis skaitlis gan var variēt, atkarībā no tā, kāda soja un cik trekns kokosriekstu piens tiek likts klāt );
25g tauki (20g piesātinātās taukskābes, 1g mononepiesātinātās taukskābes, 1g polinepiesātinātās taukskābes, 0mg holesterīns);
28g ogļhidrāti;
8g olbaltumvielas;
10g šķiedrvielas;
0,91g sāls.
Ja liekas, ka ar dārzeņiem vien būs pa īsu, tad šeit jau pēc pašu izvēles var likt klāt vai nu kādus graudaugus, gaļu vai zivi un voilā pusdienas gatavas.
Es esmu pievienojusi klāt briedinātus miežu graudus, līdz ar to, manas pusdienas šonedēļ tiks aizvadītas vegānu zīmē