Sastāvdaļas.
3 ēdamkarotes sviesta
4 banāni
4 ēdamkarotes brūnā cukura
4 ēdamkarotes ūdens
1/3 tējkarotes maltā muskatrieksta
1/3 tējkarotes maltā kanēļa
1/2 glāzē sadrupinātu grauzdētu riekstu
1/2 glāzē ruma vai brendija(pēc vēlēšanas)
Pagatavo 40min
Banānu nomizo, pārgriež uz pusēm un vel gareniski nogriež.Uz pannas izkausē sviestu un karsē, līdz tas kļūst zeltaini brūns. Pannā izkārto banānus ar sagrieztajām pusītēm uz leju. Cep aptuveni 1 min, pa reizei sakratot. Pannu noņem no uguns apber ar brūno cukuru, un aplej ar rumu un brendiju. Atkal karsē 1-2 min līdz cukurs ir sācis kust. Uz pannas uzlej ūdeni, uzber muskatriekstus, kanēli, sāli un karsē. Līdz mērce ir sākusi biezēt.(2-3min.) Banānus pasniedz karstus ar drupinātiem riekstiem.
garšīgi ar plombīra vai vaniļas saldējumu.
lai labi garšo!