Sastāvdaļas • Glāze cukura • 2,5 glāzes miltu • 200g sviesta vai margarīna • 3 olas • 3 ēd.k. skābā krējuma • Cepamais pulveris • 2 āboli • 500g biezpiena • Vaniļas cukurs • Žāvēti augļi • Tējk. kartupeļu cietes (Viena glāze - 200ml) Pagatavošana: 90 min.
Karaliskā biezpiena kūka1
30
2
Palutināsim sevi šajā dienā ar karalisko biezpiena kūku, jo kā zināms mīlestība nāk caur vēderu tādēļ būsim labi paēduši un mīlēsim savu valsti lai kāda tā arī būtu.
Sastāvdaļas • Glāze cukura • 2,5 glāzes miltu • 200g sviesta vai margarīna • 3 olas • 3 ēd.k. skābā krējuma • Cepamais pulveris • 2 āboli • 500g biezpiena • Vaniļas cukurs • Žāvēti augļi • Tējk. kartupeļu cietes (Viena glāze - 200ml) Pagatavošana: 90 min.
Sastāvdaļas • Glāze cukura • 2,5 glāzes miltu • 200g sviesta vai margarīna • 3 olas • 3 ēd.k. skābā krējuma • Cepamais pulveris • 2 āboli • 500g biezpiena • Vaniļas cukurs • Žāvēti augļi • Tējk. kartupeļu cietes (Viena glāze - 200ml) Pagatavošana: 90 min.
Sastāvdaļas
Sviestu vai margarīnu sarīvēt uz rupjas rīves un pievienot pusglāzi cukura, miltus un cepamo pulveri. Ar rokām saberzt sastāvdaļas, izveidojot vienmērīgas drumstalas. Pusei no drumstalu masas pievienot vienas olas dzeltenumu un skābo krējumu, izveidojot izveltnējamu mīklu.
Reklāma
Biezpienu ar atlikušo cukuru un olu dzeltenumiem samalt vai sablendēt, pievienot vaniļas cukuru, kartupeļu cieti un žāvētos augļus. Atsevišķi saputot olu baltumus (tiem var pievienot šķipsniņu pūdercukura labākai putošanai), kurus iecilā biezpiena masā.
Kūkas pamatni veido, izveltnējot un izklājot mīklu, virsū liek pusi no gatavās biezpiena masas, tad kārto mizotas ābola šķēles un atlikušo biezpienu.
Virsū ber atlikušās mīklas drumstalas. Cep nelielā karstumā aptuveni 1 stundu, līdz maliņas kļūst zeltainas. Pasniedz atdzesētu.
Reklāma