-Katlu liek aukstā ūdens peldē un atdzesē līdz 20-25C
-Tie baltie, katla vidū, ir proteīni, kas straujas dzesēšanas rezultātā savēlušies kunkuļos. Misa ir nodzidrinājusies
-Katlu liek aukstā ūdens peldē un atdzesē līdz 20-25C
-Tie baltie, katla vidū, ir proteīni, kas straujas dzesēšanas rezultātā savēlušies kunkuļos. Misa ir nodzidrinājusies
-Misu lej raudzējamā traukā. Caur sietu nokāš apiņus un proteīnus
Raugs ēdīs misā esošo cukuru, purkšķinās ārā CO2, izvadīs alkoholu, ko vēlāk cilvēki dzers slavēdami!
Pēc 2 nedēļu rūgšanas trauku uz diennakti vai divām novieto vēsākā vietā (ledusskapis/balkons/pagrabs), lai raugs labāk nosēžas. Tad prātīgi pārlej pudelēs, pievieno tējkaroti (bez kaudzes (3-5gr)) cukura uz 0,5L alus (lai alus sagāzētos). Pudeles notur nedēļu istabas temperatūrā lai sagāzējas.
-Gatavs! Korķē vaļā un dzer slavēdams!
vieglāk vasaras saulē kādu 3 dienu laikā uztaisīt no kvasa, iesala, cukura un rauga. dolbī ka nemetās :D
Šitā nekas jēdzīgs nesanāk... misu nedrīkst vārīt, vajag visu kārtīgi dezinficēt, kas saskaras ar misu un vēl daudz, daudz citu momentu, kuru neievērojot labākajā gadījumā sanāk alkašu brāga...