-Katlu liek aukstā ūdens peldē un atdzesē līdz 20-25C
-Tie baltie, katla vidū, ir proteīni, kas straujas dzesēšanas rezultātā savēlušies kunkuļos. Misa ir nodzidrinājusies
-Katlu liek aukstā ūdens peldē un atdzesē līdz 20-25C
-Tie baltie, katla vidū, ir proteīni, kas straujas dzesēšanas rezultātā savēlušies kunkuļos. Misa ir nodzidrinājusies
-Misu lej raudzējamā traukā. Caur sietu nokāš apiņus un proteīnus
Raugs ēdīs misā esošo cukuru, purkšķinās ārā CO2, izvadīs alkoholu, ko vēlāk cilvēki dzers slavēdami!
Pēc 2 nedēļu rūgšanas trauku uz diennakti vai divām novieto vēsākā vietā (ledusskapis/balkons/pagrabs), lai raugs labāk nosēžas. Tad prātīgi pārlej pudelēs, pievieno tējkaroti (bez kaudzes (3-5gr)) cukura uz 0,5L alus (lai alus sagāzētos). Pudeles notur nedēļu istabas temperatūrā lai sagāzējas.
-Gatavs! Korķē vaļā un dzer slavēdams!
Nju protams, ka māju alus paliek māju alus, bet kā ar izmaksām (nu piemērām ->gatavojos rīkot mājas ballīti)- man lētāk sanāk pašai brūvēt vai veikalā pirkt?
nja...copy/paste no kuplas majaslapas! http://kupla.lv/ka-uztaisit-alu-3-stundas-izmantojot-virtuve-atrodamos-rikus/ :/ Bet, ja tas esi tu, kas izveidoja šo pamācību, tad respect!
Esmu ljoti ieintereseets, gribu uztaisiit savu alu, paldies tev ka pamaaciiji :) Kā ar alkahola daudzumu shaja aluu ? nav ta ka baigi pretiigs un no 0,5 jau gatavs :D
Malacis, Tagad Latvijā atvērsies "x", točkas
X= spoku lietotāju skaits.