-Katlu liek aukstā ūdens peldē un atdzesē līdz 20-25C
-Tie baltie, katla vidū, ir proteīni, kas straujas dzesēšanas rezultātā savēlušies kunkuļos. Misa ir nodzidrinājusies
-Katlu liek aukstā ūdens peldē un atdzesē līdz 20-25C
-Tie baltie, katla vidū, ir proteīni, kas straujas dzesēšanas rezultātā savēlušies kunkuļos. Misa ir nodzidrinājusies
-Misu lej raudzējamā traukā. Caur sietu nokāš apiņus un proteīnus
Raugs ēdīs misā esošo cukuru, purkšķinās ārā CO2, izvadīs alkoholu, ko vēlāk cilvēki dzers slavēdami!
Pēc 2 nedēļu rūgšanas trauku uz diennakti vai divām novieto vēsākā vietā (ledusskapis/balkons/pagrabs), lai raugs labāk nosēžas. Tad prātīgi pārlej pudelēs, pievieno tējkaroti (bez kaudzes (3-5gr)) cukura uz 0,5L alus (lai alus sagāzētos). Pudeles notur nedēļu istabas temperatūrā lai sagāzējas.
-Gatavs! Korķē vaļā un dzer slavēdams!
es domāju 3 stundās nevis 2 nedēļās nekas vissmaz es zinu kā taisīt alu par to +
baigi sarežģīti un ilgi, bet tas pēdējais attēls jau liek pat apadomāties - varbūt pamēģināt? :D
Uzraudzē man pāris litriņus un pēc pāris stundām būs raksts - " Kā izdzert uzraudzēto alu mazāk kā trīs stundās" :D
Būtu amerika tad tevi paņemtu uzreiz ciet par nelegāla alkohola taisīšanu! Tomēr vajag arī dažreiz novērtēt kur mēs dzīvojam nevis tikai sūdzēties!