Čau visiem!
Pagatavot ērkšķogu ievārījumu taču parasti ir grūti un ilgi vai ne? Vienmēr jāmokās ar kātiņu graizīšanu u.t.t. Bet šeit es parādīšu ērkšķogu ievārījuma recepti, kuru ir vienkārši un ātri pagatavot.
Tev vajadzēs:
•1kg ērkšķogas,
•750g cukura.
Tas arī viss!
Kā gatavot?
1. Ber savas tikko salasītās ogas pa taisno iekšā blenderī un samal.
2. Pietiekoši lielā katlā caur lielu smalku sietu iesijā tikko samalto masu. Sieta acīm jābūt tik mazām lai caur tām neizkļūtu ērkšķogu mizas, kauliņi un kātiņi. Kad masu paliek grūti sijāt, to spaida ar karoti. Tev vajadzētu iznākt apmēram 800g plūstoša ērkšķogu biezeņa. Ja ir vēlēšanās, no atliekām var izvārīt morsa koncentrātu.
3. Pievieno cukuru un liek vārīties uz desmit. Kad parādās putas, tās nosmeļ. Vāra līdz putas vairs nenāk, nepārtraukti maisot. Tad ņem nost, un izplaucē burciņu kā arī vāciņu. Zapti lej burkā, un pirms ievietošanas ledusskapī vai pagrabā ļoti kārtīgi atdzesē. Ja ir vēlēšanās var arī burciņu skaisti izrotāt.
Lai labi garšo!♥♡♥
Kā pagatavot gardu ērkšķogu ievārījumu bez liekas mocīšanās?3
47
0
Reklāma