local-stats-pixel fb-conv-api

Kā pagatavot desertu?0

24 12

Sveiki spoki! Vēlētos pastāstīt kā pagatavot gardu desertu!!!

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas kūkas pamatnei: 250g cepumi Selgas vai kas līdzīgs 50-100g zemesrieksti 150g sviests Sastāvdaļas želejas krēmam: 800g skābais krējums 200g svaigais siers Maskarpone 250ml cukurs 1 paciņa vaniļas cukurs 1 paciņa Santa Maria želatīns 200ml piens Sastāvdaļas zefīra krēmam: 1 olas baltums 100ml ūdens 8 ēd.k cukurs 1/ 4 tēj.k citronskābe vaniļas cukurs pēc velēšanās 2 tēj.k želatīns Santa Maria škipsniņa sāls

Pagatavošana: 60 min.

Gatavojam pamatni:

Sablenderējam cepumus un apceptus riekstus drupačās.Izkausējam sviestu,pievienojam drupačām un ieklājam traukā kā pamatni ar augstām maliņām.

Gatavojam želejas krēmu:

Skābo krējumu putojam ar cukuru līdz krēmīgai masai un līdz masa palielinās apjomā divas reizes.Tad pievienojam svaigo sieru un turpinam putot līdz viendabīgai krēmīgai,stingrai masai.

Aukstā pienā iemaisam želatīnu,izmaisam un uzbriedinam 5 minūtes,tad uzsildam kārtīgi siltu un maisot izsķīdinam.Piena želatīna maisījumu ieputojam krēma massā.

Lejam uz cepumu pamatnes.

Es 1/3 krēma masas ielēju sirds veida formā un,kad sastinga uzliku virsū apaļajam desertam,kurš arī jau bija sastindzis.

Gatavojam zefīra krēmu:

Olas baltumu putojam ar šķipsniņu sāli līdz baltums jau palicis krēmīgs,tad pievienojam 1 ēd.k cukuru un vaniļas cukuru un turpinam putot līdz izveidojas stingra masa,kas nekrīt nost no karotes.Liekam ledusskapī.

Pa to laiku 50ml ūdenī iemaisam želatīnu,atstājam.

Katliņā ielejam pārējos 50ml ūdeni,pievienojam 7 ēd.k cukuru un citronskābi.Vāram nepārtraukti maisot,kā parādās burbuļi no tā brīža vāram ap 7 minūtēm.

Lai pārbaudītu vai sīrups gatavs mazu pilīti iepilinam traukā ar aukstu ūdeni,ja sīrups paliek vienā pikucī nevis izšķīst ūdenī tad gatavs.

Šajā sīrupā tikko noņemtā no uguns ielejam želatīnu un izmaisam.

Ņemam saputoto olas baltumu un nepārtraukti putojot lēnā strūklakā lejam iekšā sīrupu ar želatīnu.

Putojam ap 20 minūtēm,līdz šī krēma masa kļūst bieza,stingra un nekrīt nost no miksera slotiņām.

Ar šo zefīra krēmu dekorēju gatavo kūku un lieku ledusskapī.

24 12 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Kūka
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 0

0/2000