local-stats-pixel fb-conv-api

Kā nokrāsot Lieldienu olas!2

Olu krāsošanai vislabāk izmantot sīpolu mizas, kuras jāsavāc iepriekš. Atkarībā no sīpolu mizu krāsas, olu krāsa sanāk no gaiši zeltainas līdz tumši brūnai. Ja Jūs vēlaties, lai krāsa būtu daudz intensīvāka, tad jāņem pēc iespējas vairāk sīpolu mizas un jāvāra apmēram pusstundu un tikai pēc tam tur jāliek iekšā olas un jāvāra vēl 10 minūtes. Gandrīz violetas olas sanāk no sarkano sīpolu mizām. Vēl olas var krāsot ar bērzu lapām vai pārtikas krāsvielām.

Lai olas vārīšanas laikā nepārplīstu, tās apmēram stundu jāpatur siltumā vai istabas temperatūrā, savukārt vārīšanas laikā ūdenim var pievienot ēdamkaroti sāls.

Daudzās ģimenēs pieņemts krāsot olas „punktiņu rakstā”. Šim nolūkam mitras olas jāapviļā sausos rīsos, jāietin marlē (marles galus stingri jāsasien ar diegu, lai rīsi pieliptu olai) un jāvāra sīpolu mizās parastā veidā.

Lai krāsotas olas spīdētu, tās jānosusina un jāierīvē ar augu vai olīvu eļļu.

Vēl var pirms krāsošanas olas var aptīt ar krāsainiem diegiem, tad sanāks interesanti raksti.

Lai olas tiktu nokrāsotas ne tikai no ārpuses, bet arī no iekšpuses, tās jāvāra 3 minūtes, pēc tam tās jāizņem un dažās vietās čaumalā jāiedur ar adatu. Pēc tam tās jāvāra vārīt vēl 1-1.5 minūti spēcīgā novārījumā, kam pievienotas krustnagliņas, kanēlis un koriandrs.

Lai ātri nokrāsotu olas, vāriet tās 10 minūtes kopā ar kādu dārzeni: spināti (zaļa krāsa) vai bietes (spilgti sarkana krāsa). Lai iegūtu marmora efektu, olas jāietin ar sīpolu mizā un pa virsu jāuzsien kādu kokvilnas materiālu.


74 1 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

👍

5 0 atbildēt

👍

2 0 atbildēt