Pēdējā laikā, esmu dzirdējusi, ka cilvēkiem ir vēlme pagatavot tā teikt ''īstās amerikāņu pankūkas'' bet cik esmu skatījusies īsti normālas receptes nekur nav, ja nu vienīgi angļu valodā. Un pieņemot, ka citiem iespējams tas sagādā problēmas,nolēmu padalīties ar savu recepti šīm gardajām pankūkām :) Ir apraksts par katru darbību diezgan sīki,tāpēc tiem,kas ir pankūku cepšanas lietpretēji to noteikti nebūs interesanti lasīt, bet cerams,ka kādam noderēs!
Īstās ''amerikāņu pankūkas''35
Sastāvdaļas:
2 olas;
Tējkarote cepamais pulveris;
Vaniļas cukurs (1 ēdamkarote);
Parastais cukurs(labāk ir izmantot brūno cukuru, ja ir pieejams :) 1-2 ēdamkarotes, atkarībā cik saldas pankūkas vēlaties);
Piens (Apmēram 300ml);
Kviešu milti (Apmēram 250g);
Cepamais margarīns (Var izmantot arī parasto margarīnu vai eļļu, bet ar eļļu, manuprāt, sanāk treknāk un ne tik garšīgi, bet ja ir pieejama tikai eļļa, tad to var pievienot mazāk,kā margarīnu. Margarīnu pievienoju ~ 30g, bet nu patiesībā ''uz aci'' vairāk, zemāk bildēs varēsiet redzēt kādu daudzumu pievienoju);
Šķipsniņa sāls.
(Kad jau sāku pankūkas cept, izdomāju pielikt vēl nedaudz vaniļas cukuru un mandeļu esenci, patīkamākai garšai un smaržai)
Sākam ar to,ka sakuļam olas kopā ar parasto un vaniļas cukuru.
...
Tad sākam pievienot miltus. Es parasti pievienoju pa trīs kārtām (pievienoju pirmo reizi-kārtīgi izmaisu, tad otro un trešo reizi. UN, silti iesaku miltus iesijāt caur kādu sietiņu, pirms pievieno mīklai, tas ļoti atvieglos darbu un mīkla būs pilnībā bez kunkuļiem)
Un tad pievienojam pienu. Bieži sanāk tā,ka liekas,ka mīkla ir vai nu pa šķidru vai pa biezu,tāpēc vienmēr nevar 100% pieturēties mērījumiem pēc receptes. Tieši tāpēc arī man daudzās vietās ir pierakstīts ''apmēram tik-un-tik grami'', jo vislabāk tomēr ir beigās uz aci +/- tās sastāvdaļas pielikt.
Tad pievienojam cepampulveri
Kad mīkla kārtīgi izmaisīta, izkausējām margarīnu. Tik nu mans acumērs saka, ka ir 30 grami :D
Uz dažām minūtītēm atstājam,lai atdziest
Un kad tas vairs nav verdoš, pielejam klāt mīklai un visu kārtīgi atkal samaisam.
Un tad sagatavojam visu cepšanai