Patiesībā es šodien biju plānojusi vakariņās pagatavot puķkāpostu zupu, taču dažs labs te iebilda sakot, ka tās nav vakariņas bez gaļas, un ka puķkāpostu zupa nemaz nav ēdiens. Vīrieši Tad nu būdama veikalā paķēru cāļa filejas iepakojumus, un tā tapa nagetu parodija.
Cepšanas veidu aizņēmos no māsīcas, jo viņai esot sanākušas ideāli ceptas kartupeļu ripiņas cepeškrāsnī.
Tad nu sagriežam kartupeļus ripiņās (vai tā kā vēlies TU), mazliet ietaukojam pannu un kārtojam kartupeļus uz pannas. Ielej mazliet ūdeni (ūdenim nav jāpārsedz kartupeļi), uzkaisām sāli un piparus un liekam pannu iekšā cepeškrāsnī. Es nezinu cik ilgi cepās un cik grādos, jo man grādu nav, bet nu tā, līdz kartupeļi ir smuki un mīksti. Laikam 1,5h cepās.
Kamēr kartupeļi cepas, sagriežam fileju sev vēlamajos gabaliņos.
Man bļoda izrādījās par mazu, vajadzēja lielāku, lai var samaisīt..par vienu netīru trauku vairāk. Ak jel.
Tātad, vistai klāt liek vienu tējkaroti sāls, mazliet mazāk par vienu tējkaroti vistas garšvielu, vienu tējkaroti sinepes.
Tad visu samaisa un atstāj ievilkties uz kādu laiku. Tikmēr pārbauda kartupeļus.
Pa to laiku...ja tu mani ielaid virtuvē, kur stāv vesels arbūzs...ahaha, nebūs, ka es tev saku, veselu tev vairs viņu neredzēt.
Kāds laiks jau pagājis. Sakuļam olas vienā traukā, ieberam rīvmaizi citā.
Sākumā iemērc filejas gabaliņu olā...
tad rīvmaizē...