Lielākajai daļai gan jau ir gadījies tā, ka ir vēlme pēc garduma, kurā iekšā ir daaaaudz šokolādes. Un arī man uzradās tāda vēlme. Kaut kad sen sen biju saglabājusi angļu recepti ar šokolādes cepumiem un tieši vakar, "rakņājoties" pa datoru, to atradu, tāpēc domāju, ka laiks beidzot viņu izmēģināt.
Gribi kaut ko ļoti šokolādīgu?46
Vajadzīgie produkti:
200g mīksts sviests;
300g smalkais cukurs (receptē bija rakstīts "caster sugar", sākumā es nevarēju saprast, kur es varētu tādu dabūt, bet izrādās, ka tas ir tāds cukurs, kurš nav tāds, kā parastais, bet arī nav pilnīgs pūdercukurs, tāpēc es viņu samalu mazliet smalkāku, un tas arī skaitās smalkais cukurs jeb caster sugar);
1 ola;
275g milti (receptē ir self-raising flour. Varbūt Latvijā kaut kur tāds ir, bet ne manā pilsētā, tāpēc es miltiem vienkārši pievienoju apmēram 1 1/2 tējkaroti cepamā pulvera);
75g kakao;
baltā un piena šokolāde (var pievienot tik, cik jūs paši vēlaties, manā gadījumā tās ir divas Milka šokolādes un viena 200g baltā šokolāde);
mazliet piens;
cepamais pulveris.
Sviestam pievieno cukuru un ar koka karoti vai mikseri sakuļ krēmīgā masā. (Sviestam ir jābūt mīkstam. Man tas bija mazliet pacietāks, tāpēc ar mikseri kuļot viss sviests lidoja pa gaisu, nācās trenēt roku muskuļus un maisīt ar koka karoti.)
Pēc tam masai pievieno vienu olu un atkal samaisa.
Tālāk pievieno miltus un kakao un visu samaisa. Masa liksies mazliet par sausu, tāpēc ir jāpielej mazliet piens.
Pirmo reizi redzu tik biezu šokolādi.
Salaužam šokolādes gabaliņos (vai sagriežam, jo balto nebija iespējams salaust) un pievienojam mīklai. Ar karoti vai ar rokām "iemīcām" šokolādi, lai tā ir apslēpta daudz maz.
Liekam sildīties krāsni. (nezinu, cik grādus, jo manai gāzes plītij nav grādu, bet receptē ir teikts 200 grādi). Uztaisām apaļas bumbas un liekam uz cepamā papīra. (iesaku likt uz folija, jo uz tā nepielips klāt tik traki.)
Cepam apmēram 10-15 minūtes un tad velkam ārā. Kad jūs pataustīsiet cepumu, liksies, ka jācep vēl, jo ir ļoti mīksts, bet īstenībā nav gan. Cepumi ir uz brīdi jāatstāj atdzist, un tad var ņemt nost no papīra.
Kas var būt labāks par šo?
Ideāli cepumi priekš mums, 12tajiem, uz otrdienas un trešdienas angļu valodas eksāmenu.
Godīgi man pietika ar diviem cepumiem, bet tiešām sanāca tik garšīgi.