Kad jāsvin svētki, bet rasols pēc jaungada un Ziemassvētku svinībām ir jau līdz kaklam - Grauzdiņu salāti! Ļoti vienkārši un salīdzinoši ekonomiski, lai labi garšo!
Grauzdiņu salāti16
Nepieciešams: Rudzu maize, konservēta kukurūza, tomāti, siers, majonēze, ķiploks.
Maizīti sagriežam nelielos gabaliņos un apcepam pannā lielā eļļas daudzumā, kamēr grauzdiņi kļūst tumši brūni un kraukšķīgi.
Grauzdiņus kāŗtojam traukā, kurā gatavosim salātus.
Atsevišķā traukā sagatavojam ķiploku mērci - sajaucam nedaudz majonēzes ar pāris daiviņām ķiploka. Lejam pāri grauzdiņiem, pārlejam pāri arī parasto majonēzi.
Sagriežam tomatus nelielos gabaliņos, liekam virsū grauzdiņiem un atkal pārlejam ar majonēzi.
3.kārtā liekam kukurūzu un arī šo kārtu pārejam ar majonēzi.
Kā pēdējo liekam rīvētu sieru. Salāti gatavi, liekam ledusskapī uz pāris stundām lai visas garšas ievelkas. Garrrrrdi!