Čau, spocēni un spocenītes.!
Saldajā šodien es gatavoju zemeņu šorbertu.
Mums būs nepieciešams puskilograms zemeņu, pusīte citrona, mērglāze, citronu sulu spiede, apmēram pusglāze cukura un apmēram pusglāze ūdens, viena spirāļbļoda un viena lēzenā bļoda- bļodu iesaku iepriekš ielikt saldētavā, lai tā jau paliek auksta.
Sākam ar to, ka piepildām pusglāzi ar cukuru, tas apmēram varētu būt kādi simts grami ?!
Ievietojam to kādā atsevišķā traukā, svarīgi, lai tas ir karsēšanas trauks, vajadzēs uzkarsētu ūdeni, kuru es uzkarsēju tējkannā, protams tikai glāzi un pievienojam to karsēšanas traukam un tagad es dodos karsēt, tagad atdalām zemenes no mazajiem, zaļajiem kātiņiem un atstājam apmēram trīs zemenes greznošanai, zemenes saliekam atsevišķā bļodā un tagad mēs lielākās zemenes sagriežam lielākās daļās, bet man paliek dažās zemenes, kuras es atstāju, jo viņas ir tādas foršas un mazas, un viņas mums nevajadzēs griezt. Tagad mēs izspiežam citronu sulu, bet pēc tam lejam to pie mūsu zemenēm, zemēnēm pievienojam sakarsēto ūdens un cukura maisījumu, pēc tam visu sablenderējam tā, lai sanāk šķidrs maisījums, kuru mēs ieliksim traukā un liksim saldētavā, mums ir jāgaida nākamais rīts līdz sorberts ir gatavs, sorberts gatavojas trīs stundas, mēs viņu varam atstāt uz visu nakti un pēc katram trīs stundām ir jāizņem sorberts no ledusskapja un jāsamaisa, ja to neizdarīsiet viņš sasals kā liels ledus gabals un nebūs ēdams, tātad es katras trīs stundas viņu ņēmu ārā un maisīju un tad nākošajā rītā viņš ir gatavs, ja vēlaties pasniegt to draugiem vai kaut kā tamlīdzīgi, tad tam virsū ar putukrējumu, es greznoju ar svaigām zemenēm, jo es tāpat apēdīšu, bet pēc tam vajag zemenes ar kurām mēs dekorēsim mūsu sorbertu. tagad atliek to tikai apēst, lai garšo !!!
Aizmirsu piebilst, ka recepte ir mana, bet bilde ir no interneta, jo es nezināju, ka es likšu spokos, tāpēc es viņu apēdu.