Kad biju mazāks, man mamma izlasīja šādu recepti kaut kur, un tad arī ik pa laikam taisīja (tā kā viņa vispār negatavo, tad "laiku pa laikam"skaitās vienreiz pa 2-3gadiem. Tagad jau pats izaudzis un ēst gatavoju pats, tāpēc arī šito joku ik pa laikam uztaisu.
Kāpēc?
Jo tas ir daudz veselīgāks un garšīgāks saldums, nekā aiziet un nopirkt random snikeri vai ievārījuma bulku.
Protams, darbiņš gan nedaudz jāiegulda, bet vairāk par 30min ne.
Ak jā, piedodiet par bilžu kvalitāti, fotogrāfēju ar spoguļkameru, ar kuru nafig nemāku pārāk labi rīkoties. Droši vien pēc visām telefona bildēm baigi tizli jutīsieties skatoties šādas bildes :/
Garšīgs un veselīgs našķis 30min laikā24
Mums vajadzēs:
~500gr biezpienu (vājpiena)
~200gr marmelādi
~300gr SELGA cepumus (varam aizstāt ar citiem saldiem kantainiem cepumiem, bet nu - SELGA ir klasika, tāpat viņi arī katrā veikalā ir.
~100gr mandeles,lazdu riekstus vai citus riekstus
~150gr rozīnes
~vienu paciņu vaniļas cukuru
~pienu
Kopējās izmaksas aptuveni 3-5 lati, atkarībā ko, kur un cik pērkat. Vairāk par 5iem latiem izmaksāt nevajadzētu, pat ja nākas pirkt visu - gan rozīnes, gan pienu utt.
Pirmais, kas jādara - izpakojam rozīnes, un tās ieliekam siltā ūdenī. Kāpēc? Pirmkārt, tā viņas paliek tīrākas, karstā ūdenī, viņas "tjipa" tur dezinficējas utt - un otrkārt - viņas paliek daudz mīkstākas.
Nākamais, ko daram - ņemam mandeles/lazdu riekstus/vienalga kādus citus riekstus, kurus nu mēs liksim saldajam klāt un sagriežam,sastampājam vai vienalga kādā veidā - dabūjam mazākos gabaliņos. Malt neiesaku, tad viņus nejutīs, bet atstāt orģinālajā lielumā arī neiesaku.
Sagriežam marmelādi. Pārāk sīki griezt nevajag, jo piena utt (vēlāk pievienosim pienu) ietekmē marmelāde pakusīs, un ja sagriezīsiet pārlieku mazos gabaliņos, marmelāde vienkārši izkusīs šķidruma ietekmē un viss.
Protams, es jau neesmu nekāds bomzis, un "nejauš" ēdienu taisu uzvalkā ( http://www.spoki.lv/receptes/Mana-Lazanja-/451021 ).
Vēl marmelāde lololol, smuki izskatās tāda krāsaina un ņammīga. Tikai griežot besīgi, ka cukurs pie pirkstiem pielīp un tad ir - ja sākšu laizīt, tad blin rokas jāmazgā.
Lūk, jau sagriezti prikoli bļodiņā. Šajā brīdī metam klāt biezpienu.
Un samaisam. Šādi vajadzētu izskatīties, kad samaisam. Ja izskatās, ka ir par daudz bieziena - liekam klāt vēl marmelādi/rozīnes utt - jo pliks biezpiens nevienam negaršos.
Mums to masu vajag dabūt mazliet "masveidīgāku", nevis tādu irdenu. Tāpēc šajā brīdī piešaujam klāt mazliet piena vai saldā krējuma. Sākam aptuveni ar pusglāzi piena, samaisam un skatamies - atkarībā no tā, kāds ir biezpiena trenkums, riekstu, roziņu utt daudzums, visdrīzāk vajadzēs vēl pusglāzi. Bet nu to uz aci. Pārāk "slapju" arī netaisam.
Kad masa ir gatava, ņemam SELGAS cepumus un katru pamērcējam pienā/saldajā krējumā.