Zinu,ka daudzi ir atlikuši dāvanas uz pēdējo brīdi un tāpēc piedāvāju 3 ātras, garšīgas un viegli pagatavojamas receptes, kas palīdzēs uzburt brīnišķīgu noskaņojumu māmiņu dienas rītā :) Sagādāsim māmiņām un vecmāmiņām pārsteigumu :)
Garšīgas brokastis māmiņai :)6
136
1
Pankūkas
Nepieciešami :
1. 1 un 1/4 glāze miltu
2. 2 ēdamkarotes cukura
3. 2 tējkarotes cepamā pulvera
4. 1/2 tējkarote sāls
5. liela ola, viegli uzputota
6. krūze piena
7. 2 ēdamkarotes izkausēta sviesta
Visu sajaucam un cepam uzkarsētā pannā. (lai pārbaudītu vai panna ir pietiekoši karsta, uzpilinam pāris pilienus ūdens un tiem būtu ļoti strauju jāriņķo pa pannu) Ja gribat sacept pankūkas sirniņveida formā, tad ar sviestu pannā uzzīmējiet v burtu un pa to lejiet mīklu. Pankūkas pasniedzam kā nu kuram labāk garšo :)
Reklāma
Vecmāmiņas smilšu mīklas pīrāgs
Sastāvdaļas:
1. 340 g miltu
2. 2 olas
3. 150 g sviesta, auksts, sakapāts
4. 100 g cukura
5. 1 citrona miziņa
6. naža gals sāls
Traukā ieber miltus. Pievieno sviestu un ar pirkstu galiem beržot izveido rīvmaizei līdzīgu masu.
Pievienojam sāli, citrona mizu,cukuru un viegli visu sajauc, beigās pievienojot olas un mīklu maigi samīcot, līdz tā ir gluda un vienveidīga.
Ievieto ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm, bet, ja laiks ļauj, tad uz 1 h.
Mīklu sadalam 2 daļās. Plātnē ieklājam cepamo papīru, iesmērējam ar sviestu. Vienu daļu mīklas izklājam plātnē. Pēc tam tai virsū klājam kādu ievārījumu, vai vairāku ievārījumu sajaukumu. Iesaku ņemt biezāku ievārījumu. 2 daļu pārrīvējam pāri ar rupju rīvi. Jāmēģina to izdarīt tā,lai ievārījumu zem rīvētās mīklas būtu grūti saskatīt. Krāsni sasildam līdz 210 grādiem, pīrāgu cepam līdz zeltainam brūnumam.
Baltās šokolādes kēksiņi.
Sastāvs:
1. 370 grami miltu
2. 2 tējkarotes cepamā pulvera
3. 200g sakapātas šokolādes
4. 4 olas
5. 370 ml piena
6. 125 g pūdercukura
7. 160 g nesālīta, kausēta sviesta
8. 2 tēkarotes rīvētas citrona miziņas
Reklāma
Miltus iesijā lielā bļodā, sajauc ar cukuru un šokolādi. Atsveišķā bļōdā sajauc olas, pienu un citronu miziņas. 2. bļodas saturu ielej pirmajā, maisa ar karoti līdz izveidojas viendabīga masa. Lejam kēksiņu formās un cepam. Krāsni karsējam līdz 210 grādiem un cepam aptuveni 25 minūtes.
Lai labi garšo.
P.S. liku pie "aktuāli", jo māmiņu diena ir jau rīt.