Lapps vakars visiem !!
Ja nu kādu brīdi sagribas ko saldu, un atceramies par bērnības mājās taisīto uzpūteni, tad pastāstīšu dikti ātru, vieglu un ļoti gardu uzpūteņu variantu! Tas prasa vien 10-15 minūtes Tad tik jāķeras klāt pie gatavošanas..
Lapps vakars visiem !!
Ja nu kādu brīdi sagribas ko saldu, un atceramies par bērnības mājās taisīto uzpūteni, tad pastāstīšu dikti ātru, vieglu un ļoti gardu uzpūteņu variantu! Tas prasa vien 10-15 minūtes Tad tik jāķeras klāt pie gatavošanas..
Nepieciešamās sastāvdaļas: Pikens, cukurs, viena ola un sauja ogu, manā situācijā atlaidināju saldētās zemenes.
Ņemam atlaidinātās zemenes (vai arī kādas citas ogas)
Pieberam apm. 3 ēdamkarotes cukura.
To visu kārtīgi sablenderējam, ja nav blendera var vienkārši saspaidīt, bet tā kārtīgi!
Uzmanīgi atdalam olas baltumu. Dzeltenums nebūs nepieciešams
Te var redzēt cik maz tā ir, bet beigās varēs vien brīnīties cik daudz sanāks.
Saputojam stingrās putās
Te nu jau var redzēt cik jau olu baltums ir pieaudzis :D
Pielejam klāt zemeņu putriņu
Un ķeramies klāt pie putošanas, līdz viss ir dikti stingrās putās, man tas prasīja kādas 5 minūtes putot.
Vai Tavējais uzpūtenis tikai ar nosukumu atšķiras no sambuka ?
šis nebūs uzpūtenis, jo to gatavo no mannas un ievārijuma vai sulas, kā nu kurš. pavāra mazliet, atdzesē un tad saputo stingri. šis ir cits saldais ēdiens, lai ari pufīgs un gaisīgs, bet ne uzpūtenis.