...kad panna brīva, apcep mazos kubikos sagriztu burkānu
Kartupeļus sagriež 1,5x1,5cm kubiņos
...kad panna brīva, apcep mazos kubikos sagriztu burkānu
Kartupeļus sagriež 1,5x1,5cm kubiņos
Visu maltās gaļas masu kārtīgi samaisa...
...un pats galvenais- paņem visu to pikuci rokā un triec pret trauka dibenu, to sauc par "sastrādāšanu", jo tā gaļas bumbas iegūs smuku formu. Šo proesu izdara pāris reizes.
Lūk, skaisti sastrādāta gaļas masa
Un šeit var dot darbu bābām, process diezgan pailgs, gaļas bumbu veidošana, apmēram kā plastelīnu. Būs vieglāk, ja rokas būs samitrinātas ar aukstu ūdeni.
Kad jau te viss savārījies, ceļam visu ārā vai nokāšam caur sietu.
Pagaida kamēr buljons sāk vārīties un tad metam gaļas bumbuļus peldēties.
Sagaidam putas, nosmeļam...
...tad pievienojam čilli piparu, lauru lapas, melnos graudu piparus
Es pārtieku gandrīz tikai no maizītem. Vienmēr, kad gatavoju kaut kas piedeg, apdeg, tapēc plītij ceņšos netuvoties