Aizeju līdz saldumu plauktam un..... kas tad tas?! Neviena cepuma, nevienas bulciņas vai kūciņas !!Nolēmu, ka tā to nevar atstāt - jāuzcep kaut kas garšīgs. Atcerējos, ka kaut kur virtuvē redzēju banānus, un pāršķirstījusi savus no žurnāla izplēsto recepšu krājumus, izdomāju, ka jācep banānu mafini. Nemaz nav tik grūti tos izcept, turklāt tie iznāca garšīgi un izskatās tik skaisti, kā nobildēti žurnālā
Drupačainie banānmafini4
142
3
Tātad, virtuvē jāatrod:
120g miltu,
3 ēdamkarotes baltā cukura,
1 ēdamkarote brūnā cukura,
pustējkarote sodas,
pustējkarote cepamā pulvera,
mazdrusciņ sāls,
2 banāni,
pilīte vaniļas ekstrakta,
ola (vistas),
35 grami sviesta,
drupačām: ēdamkarote miltu,
pustējkarote kanēļa,
pustējkarote malta (rīvēta) muskatrieksta,
maza piciņa sviesta (aptuveni tējkarote),
un, protams, mafinu formiņas.
Mazā bļodiņā ieber ēdamkaroti miltu, kanēli, muskatriekstu un piciņu sviesta.
Reklāma
To visu saberž drupačās, un tās noliek malā, jo pagaidām tās vairs nevajadzēs.
Katliņā vai metāla bļodiņā izkausē pārējo sviestu.
Nomazgā un nomizo abus banānus, no viena banāna nogriež pusi un apēd, atlikušo pusotru banānu liek lielā bļodā un kārtīgi samīca (ja nav slinkums meklēt, salikt, izjaukt un pēctam vēl mazgāt blenderi, var izmantot arī to).
Reklāma
Pielej parējās slapjās sastāvdaļas - izkausēto sviestu, vaniļas ekstraktu . Nedaudz sakuļ olu, pusi ielej bļodā pie banāniem, atlikušo pieliek vakariņu omletei.
Citā traukā ieber sausās sastāvdaļas - miltus, balto un brūno cukuru, sodu, cepamo pulveri un mazu šķipsniņu sāls.
Sausās sastāvdaļas kārtīgi izmaisa.
Reklāma
Sausās sastāvdaļas pieber pie slapjajām un VIEGLI izmaisa. Maisīt drīkst tikai tik daudz, lai sastāvdaļas sajauktos, ja tos maisīs par daudz vai kuls ar mikseri, tie būs tik cieti, ka derēs vienīgi par aukstajiem ieročiem.
Mafinu formiņās iesēdina gofrētos papīrīšus (var iztikt arī bez tiem, bet tad mafinus ļoti grūti dabūt ārā).