Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 150 g sviesta + sviests veidnes iesmērēšanai,
- 3 olas,
- 20 g vaniļas cukura,
- 3,5 glāzes miltu,
- 1 citrons (nepieciešams gan norīvēt miziņu, gan izspiest sulu),
- 250 g skāba krējuma,
- 2 ēd/k kakao,
- 1 t/k sodas,
- 2 glāzes cukura.
Divkrāsainais kēkss3
86
0
Izkausē sviestu. Vēl karstu sajauc ar cukuru.
Pakāpēniski pievieno olas, līdz masa iegūst krējuma konsistenci.
Reklāma
Masā iejauc krējumu un sodu, kas izšķīdināta citrona sulā.
Iesijā miltus. Šajā brīdī arī iedomājos nofočēt manis izmantoto glāzi - aptuvenam priekšstatam. Apmēram šajā brīdī var ieslēgt krāsni uz 190°C, lai jau silst.
Visu kārtīgi sajauc, lai nebūtu kunkuļu un masa būtu vienmērīgi izmaisīta.
Reklāma
Mīklu sadala divās daļās. Vienai daļai pievieno rīvētu citrona miziņu, otrai - vaniļas cukuru un kakao.
Veidni iesmērē ar sviestu (manis izmantotās veidnes diametrs ir 28 cm). Pamīšus liek te gaišo mīklas daļu, te tumšo. Šoreiz izdomāju mīklas virspusi ar dakšiņu viegli, viegli sajaukt, pie viena izlīdzinot to. Liek krāsnī un cep apmēram stundu, līdz iedurts koka irbulītis iznāk ārā tīrs.
Lai labi garšo!