local-stats-pixel

Desmit interesantas kēksu receptes.4

Angļu kēkss
200g sviesta, 200g cukura, vanilīns, 4 olas, 300g miltu, 3 tējk. cepamā pulvera, ½ tējk. krustnagliņu pulvera, 2 ēd.k. ruma, 150g rozīņu, pa 40g citronu un apelsīnu sukādes, 40g žāvētu ķiršu, 10g ingvera, 50g rupji sasmalcinātu mandeļu, rīvmaize, pūdercukurs.
Saputo sviestu, pakāpeniski pievienojot cukuru, vanilīnu un olas. Kad cukurs izšķīdis, pieliek ar cepamo pulveri un krustnagliņām sajauktus miltus, rumu, rozīnes un sasmalcinātus ķiršus, citronu un apelsīnu sukādi, ingveru un mandeles. Liek ietaukotā, ar rīvmaizi izkaisītā kantainā formā un mēreni karstā cepeškrāsnī cep apmēram 75-90 minūtes. Atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Apelsīnu kēkss
150g rozīņu, 100g apelsīnu sukādes, 20g apelsīnu liķiera, 20g ruma, 200g sviesta vai margarīna, 20g cukura, šķipsniņa sāls, 4 olas, viena apelsīna sula un rīvēta miziņa, 500g miltu, 1 paciņa cepamā pulvera, 125ml piena, 40g maltu vai sīki sasmalcinātu mandeļu, rīvmaize, pūdercukurs.
Karstā ūdenī nomazgā rozīnes un nosusina drānā. Sīki sakapā apelsīnu sukādi, pielej rumu, liķieri un pieliek rozīnes. Sviestu saputo, pakāpeniski pievienojot cukuru, sāli, olas, apelsīna sulu un rīvētu miziņu. Kad cukurs izkusis, pieliek ar cepamo pulveri sajauktus miltus, pienu un ātri samaisa. Tad pieliek alkoholā izmērcētus augļus, alkoholu un mandeles. Liek ietaukotā, ar rīvmaizi izkaisītā formā. Cep mēreni karstā cepeškrāsnī apmēram 60-70 minūtes. Atdzisušu pārkaisa ar pūdercukuru.

Apelsīnu un šokolādes kēkss
250g sviesta vai margarīna, 250g cukura, šķipsniņa sāls, 6 olu dzeltenumi, 60g apelsīnu liķiera, rīvēta apelsīnu miziņa, 60g apelsīnu sukādes, 200g miltu, 50 kartupeļu cietes, 1 tējk. cepamā pulvera, 3 ēd.k. kakao, 50g maltu mandeļu, 50g rūgtās šokolādes, 7 olu baltumi, 200g pūdercukura.
Sviestu saputo ar cukuru un sāli, olu dzeltenumiem, liķieri un rīvētu apelsīnu miziņu. Pievieno sasmalcinātu sukādi, ar kartupeļu cieti, cepamo pulveri, kakao, mandelēm, šokolādi sajauktus miltus un 6 saputotus olu baltumus. Liek ietaukotā, ar rīvmaizi izkaisītā formā un mēreni karstā cepeškrāsnī cep apmēram 65-75 minūtes. Atdzesē un otrā dienā 1 olas baltumu saputo ar pūdercukuru un kēksu pārklāj ar glazūru.

Citronu kēkss ar rozīnēm
70g rozīņu, rīvēta ½ citrona miziņa, 3 ēd.k. ruma, 75g sviesta vai margarīna, šķipsniņa sāls, 1 ola, 75g cukura, vanilīns, 2 tējk. citronu sulas, 150g miltu, 1 tējk. cepamā pulvera, 50g citronu sukādes, rīvmaize, 100g pūdercukura, 2 ēd.k. citronu sulas.
Rozīnes nomazgā karstā ūdenī, nosusina, pievieno rīvētu citrona miziņu, pārlej ar rumu un atstāj ievilkties. Sviestu saputo ar sāli, olu, cukuru, vanilīnu un citronu sulu. Pievieno ar cepamo pulveri sajauktus miltus, sasmalcinātas sukādes, rozīnes ar rīvēto citrona miziņu un rumu. Liek apmēram 17cm garā kantainā formā, kas ietaukota un izkaisīta ar rīvmaizi. Cep mēreni karstā cepeškrāsnī apmēram 45 minūtes. Kad kēkss atdzisis, to pārlej ar citronu glazūru (100g pūdercukura sajauc ar 2 ēd.k. citronu sulas).

Dzimšanas dienas kēkss
250g sviesta, 250g cukura, 6 olu dzeltenumi, rīvēta apelsīna miziņa, 6 olu baltumi, šķipsniņa sāls, 200g miltu, 100g kartupeļu cietes, 1 tējk. cepamā pulvera, 250g sacukurotu ķiršu, 100g mandeļu, 2 ēd.k. apelsīnu liķiera, rīvmaize, pūdercukurs.
Saputo sviestu, pamazām pārmaiņus pievieno cukuru un olu dzeltenumus. Puto, līdz cukurs ir izkusis, pēc tam pieliek rīvētu apelsīnu miziņu, ar sāli saputotus olu baltumus, ar kartupeļu cieti un cepamo pulveri sajauktus miltus. Ķiršus un mandeles sasmalcina, nedaudz sajauc ar miltiem un pievieno mīklai. Beigās pielej liķieri un viegli izmaisa. Liek ietaukotā, ar rīvmaizi izkaisītā formā un tūlīt liek sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 180oC karstumā apmēram 75-90 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Mandeļu kēkss ar šokolādes glazūru
300g olu, 300g sviesta, 300g cukura, 300g miltu, vanilīns, šķipsniņa sāls, daži pilieni rūgto mandeļu eļļas, 125g maltu mandeļu, rīvmaize, 200g šokolādes, 25g sviesta.
Vispirms traukā iesit olas un nosver. Sagatavo tieši tik pat daudz sviesta, cukura un miltu. Saputo sviestu, pakāpeniski pievienojot cukuru, olas un vanilīnu. Pieliek sāli, mandeļu eļļu, ar mandelēm sajauktus miltus. Liek ietaukotā, ar rīvmaizi izkaisītā kantainā formā un mēreni karstā cepeškrāsnī cep apmēram 70 minūtes. Atdzesē. Šokolādi un sviestu izkausē karsta ūdens peldē, nedaudz atdzesē un kēksu pārklāj ar glazūru.

Rauga mīklas kēkss
600g miltu, 50g rauga, 150g cukura, 250ml silta piena, vanilīns, šķipsniņa sāls, 1 ola, 1 olas dzeltenumus, 150g sviesta vai margarīna, 100g rozīņu, 50g sasmalcinātas citronu un apelsīnu sukādes, 40g kapātu mandeļu, 50g sviesta.
Miltus izsijā bļodā, veido padziļinājumu un no rauga, nedaudz cukura un silta piena iejauc ieraugu. Pēc 15 minūtēm pievieno atlikušo cukuru, pienu, kā arī vanilīnu, sāli, olas, olu dzeltenumu un sviestu. Uzraudzē. Kad mīkla dubultojusies, to vēlreiz samīca, pievienojot rozīnes, citronu un apelsīnu sukādes un mandeles. Liek ietaukotā un ar miltiem izkaisītā kantainā formā un vēlreiz uzraudzē. Pārziež ar izkausētu sviestu un mēreni karstā cepeškrāsnī cep apmēram 60 minūtes.

Riekstu kēkss
200g sviesta vai margarīna, šķipsniņa sāls, 250g cukura, 4 olas, 250g maltu lazdu riekstu, ½ paciņa cepamā pulvera, 4 ēd.k. riekstu liķiera, rīvmaize, pūdercukurs.
Sviestu saputo, pakāpeniski pievieno sāli, cukuru, olas. Kad cukurs izkusis, pievieno riekstus, ar cepamo pulveri sajauktus miltus, pielej liķieri. Liek ietaukotā, ar rīvmaizi izkaisītā kantainā formā un mēreni karstā cepeškrāsnī cep apmēram 60-70 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Atdzisušu pārkaisa ar pūdercukuru.

Riekstu kēkss ar šokolādi
50g valriekstu, 50g lazdu riekstu, 100g rūgtās šokolādes, 125g sviesta vai margarīna, 100g cukura, vanilīns, šķipsniņa sāls, 2 olas, 2 ēd.k. piena, 175g miltu, 1 tējk. cepamā pulvera.
Sakapā riekstu kodolus un šokolādi. Sviestu saputo, pievieno cukuru, vanilīnu, olas, pienu, miltus un cepamo pulveri. Ātri samīca mīklu, pieliek riekstus un šokolādi. Liek ietaukotā formā un mēreni karstā cepeškrāsnī cep apmēram 40 minūtes. Atdzisušu pārkaisa ar pūdercukuru.

Šokolādes kēkss
100g rūgtās šokolādes, 150g sviesta vai margarīna, 150g cukura, 6 olu dzeltenumi, ½ tējk. kanēļa, naža gals krustnagliņu, 6 olu baltumi, šķipsniņa sāls, 30g miltu, 1 ēd.k. kartupeļu cietes, 1 ēd.k. kakao pulvera, 60g cepumu, 100g maltu mandeļu, rīvmaize, šokolādes glazūra vai pūdercukurs.
Šokolādi salauž gabaliņos un karsta ūdens peldē izkausē. Pēc tam maisot nedaudz atdzesē. Saputo sviestu, pamīšus pievienojot olu dzeltenumus un cukuru. Kad cukurs izkusis, pievieno kanēli un krustnagliņas, ar sāli saputotus olu baltumus un ar kakao pulveri sajauktus miltus, sīki sasmalcinātus cepumus, mandeles un izkausēto šokolādi. Kantainu formu labi ietauko un izkaisa ar rīvmaizi, iepilda mīklu. Cep mēreni karstā cepeškrāsnī apmēram stundu. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Atdzesētu pārklāj ar šokolādes glazūru vai pārkaisa ar pūdercukuru.

32 2 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.irlaiks.lv/
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 4

0/2000

Labākā ir riekstu.

0 0 atbildēt

apskatieties youtube yoyomax12

0 0 atbildēt

A banānu? emotion

0 0 atbildēt

labākais keks ir kāds cilvēks keks! emotion

1 4 atbildēt