local-stats-pixel

Crème Brûlée. Recepte ar gifiem42

434 1

Sveiki, spoki! Es jau ilgu laiku vēlējos uztaisīt tādu desertu kā crème brûlée, jeb krēmu brilē. Jau sen esmu izstudējusi krēma brilē tehniku, apskatījusi neskaitāmi daudz bildes un receptes, atradusi, manuprāt, vislabāko iemācījusies no galvas to un sagatavojusies ideālam rezultātam. Nesen nogaršoju to restorānā un sapratu, ka man tas jāpagatavo pēc iespējas ātrāk. Ieraugot nosaukumu ''krēms brilē'' ēdienkartē, es uzreiz sapratu, ka pasūtīšu tieši to. Ar pirmo kumosu iemīlējos tajā. Sagaidīju, kad saldais krējums kādā veikalā būs uz akciju un aiziet! (šonedēļ iki - 500ml - 1,09ls emotion ). Par brīnumu šis deserts man izdevās patiešām labs - tieši tāds, kādam tam ir jābūt. Ja man būtu bijušas ogas, tad būtu kārtīgi izrotājusi, bet, tākā vairs nav vasara un ogas man nav, es nerotāju. Šoreiz man bija svarīgs nevis vizuālais izskats, bet gan garša. Tā kā mana pirmā recepte (šeit), bija foto recepte, protams, šī arī būs.

- krēms brilē ir arī zināms kā sadegušais krēms vai creme catalana. Sadegušais krēms, tāpēc, ka kad krēms ir gatavs, to karamelizē sadzedzinot cukuru.
-pirmo reizi krēms brilē parādījās franču pavārgrāmatā, tātad deserta izcelsmes vieta ir Francija.
-krēmu brilē ir ļoti viegli pagatavot.
-to nekādā gadījumā nedrīkst cept temperatūrā, kas ir augstāka par 120 grādiem, citādi tas gala rezultātā būs nevis krēmīgs, bet gan graudains
-pirms pasniegšanas to patur vēsumā. tieši pirms pasniegšanas - karamelizē virsmu.
-krēmu brilē var rotāt ar ogām, augļiem, putukrējumu un daudz ko citu. ogas un augļus var likt ne tikai uz krēma, bet arī iekšā (man personīgi vislabāk garšotu ar mellenēm omnomnomnom :) :) :) :)
-ja krēmu brilē pagatavos nepareizā temperatūrā (augstākā par 120 grādiem), tad tas garšos vairāk pēc omletes, nekā krēma brilē (haha, ievērojiet pareizo temperatūru :D)
-tā ideālā konsistence ir želejīga.

/ja gifi neiet, atver tos jaunā cilnē/

Labu apetīti!

Tātad, kas vajadzīgs -

6 olu dzeltenumi

45g vaniļas cukura

900ml saldā krējuma

90g Demereras (brūnā) cukura

nelieli ugunsdroši trauciņi

Reklāma
Reklāma
Reklāma
434 1 42 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 42

0/2000

oi, kā man patīk receptes ar gifiem! +++

68 0 atbildēt

Laba recepte bet saubos kad kuram katram majas ir mini uguns metejs  emotion

53 1 atbildēt

A ja man nav zupas katla? :(

30 0 atbildēt

Ahhhh, baigi sakārdināji, tagad ļoti gribētos šo gardumu paēst. 

11 0 atbildēt

Ja nav gāzes garelka, var apliet ar konjaku (rumu, stoh 80grādi u.tt.) un piekurināt.

7 0 atbildēt

kur var nopirkt to gāzes baloniņu vai kā tur viņu sauc?

7 0 atbildēt

Vecais, labais straumes mixeris :)

4 0 atbildēt

malacis:) 

3 0 atbildēt

likās ka būs kkāda kafija. +

3 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

labi izskatas emotion

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Vareni ++

17. Bet ja nav arī grila? Svece neder?

0 0 atbildēt

nesaku jau, ka recepte ir slikta, gluži otrādi, tā ir ļoti laba, taču gif'i gan ir pilnīgi nevajadzīga laika tērēšana. tu laikam neko nesaproti, ja nav gif'i.

0 0 atbildēt

recepte laba, izkskatās arī tīri neko, bet tie gif visu izčakarē

0 0 atbildēt

Mmm, šis ir ļooti garšīgs saldais! ♥ Laba recepte, vēl ar gifiem

++++++++++++++++++++

0 0 atbildēt
Njammm ^_^
0 0 atbildēt

Šitais ir tik garšīgs. Es jau vienreiz taisīju, pēc citas receptes, bet viņš nesacietēja. Jāpamēģina šādi.

0 0 atbildēt

nu ja tu to cukuru pa dauc sadedzināsi būs rūgts un negaršīgs! ;)

0 1 atbildēt

izlabo kļūdu sākumā, krēmu brulē.

0 3 atbildēt