Garšas kārpiņu orgasms, kad sirds uzprasās uz ko saldāku :)
Siera kūkas pa īstam ir bezgala vienkārša padarīšana.. nedaudz padārga, bet viegla bez gala... ja ir minūtes 20 brīvā laika, droši var mēģināt uzburt kaut ko līdzīgu un pēc savas garšas.
Cheesecake23
Aidā, Silver!
Sastāvdaļas:
1. Paciņas trīs selgas cepumu ar šokolādes garšu.
2. Grami 200 šviesta (atteicās bildēties ar citām sastāvdaļām
3. 3-4 pautiņi
4. Saldais krējums.. puse no litra
5. 4 paciņas - 800g svaigā siera "Kārums" ar šo te kūka sanāk vēl garšīgāka, nekā ar visiem tiem huaskarponēm un stalonēm.
6. Kartupeļu ciete - 4 ēdamkarotes
7. 1 vidēja izmēra citrons
8. 200 gram cukra
Ņemam talkā visu elektroniku, ko atrodam kuihņā... ja jau reiz tehnika domāta, lai atvieglotu dzīvi, lai strādā.
Cepumus sametam virtuves kombainā smalcinātājā un .. smalcinam. Ja nav, tad vien jāiztiek ar izdomu.. saliec cepumus dvielī, saķer dvieli tā lai cepumie netiek ārā un izdauzies no visas sirds.. var izmantot arī zeķi vai rīvi - tas pēc katra uzskatiem.
Sasmalcinātiem līdz smilšu konzistencei cepumiem pieliekam siera pikuci un liekam malā, lai sviests atmaigst.
Ķeramies pie krēma. Ņemam talkā nākamo aparātu, šoreiz - blenderis. Atcerējos vienu labu latgaliešu teicienu - "Lai stuodoj traktors, jis nu dzeļža." i pareiz.. nav ko sevi nomocīt. Bet ja nu akal nav pa rokai lieks blemberis, tad meklējam venčiku un putojam manuāli lamājoties un sūtot visu pasauli pie kādas nenoskaidrotas mātes, uz kurieni parasti visi tiek sūtīti.
Blemberī akurāti un maigi saliekam visas detaļas - saldo krējumu, svaigo sieru, cukuru, kartupeļu cieti, ierīvējam klāt citrona miziņu un izspiežam pašu citronu... blenderis man nebija pietiekami ietilpīgs tāpēc taisīju 2 reisus, sadalot visu pārtiku uz pusēm.
Blenderējam līdz bieza krēma konsistencei, tad speram klāt pa vienam pautam un turpinam kult līdz tādai pat biezai masai.
Pa to laiku sviests atlaidies un var mīcīt to kopā ar cepumu smiltīm. Mīcam, kamēr izmīcam.
Ietaukotā formiņā....
akurāt izklājam cepumu dubļu masu.. tā smuki cenšamies lai būtu vienmērīgi.
pa virsu uzlejam blendera saturu.