Pirmkārt, apsveicu visas pasaules mammas māmiņdienā :)
otrkārt, kā jau katru gadu, atkal bija jāizdomā, ko lai mammai uztaisa uz māmiņdienu. Visas vienkāršās un garšīgās receptes jau bija izmēģinātas, tāpēc ķēros pie kaut kā nedaudz sarežģītāka - augļu/ šokolādes kūkas ar mascarpones krēmu. Cepot kūku gadījās maza kļūda - es uzcepu vienu kārtu, un tad sapratu, ka būs pa plānu, tāpēc cepu otru. Tāpēc receptē rakstīšu vajadzīgo produktu daudzumu x2, un kūka sanāks tik liela, ka to varēs pārgriezt divās kārtās.
Blondīne Virtuvē jeb kā es mammai kūku cepu.6
161
0
Kūkai vajadzēs: 2arpus glāzes miltu, pusotru glāzi + 2 ēdamkarotes cukura, 2 olas, 5 ēdamkarotes kakao, 2 glāzes skābā krējuma, 2 tējkarotes cepamā pulvera, 2 tējkarotes kanēļa, žāvētie augļi un rieksti (cik grib), 400g mascarponi, 200 ml putukrējuma un kaut ko dekorēšanai.
Olas saputo ar 2 glāzēm cukura (pārējo cukuru vajadzēs krēmam)
Reklāma
Pieber kakao un samaisa.
Pieliek skābo krējumu. to drīkst tikai MAISĪT. ja kuls vai putos, būs pilnīgs sviests
pieber miltus. Nevajag slinkot, milti jāizsijā.
Reklāma
maisa miltus iekšā un pieber cepamo pulveri un kanēli
Tad ber iekšā žāvētos augļus un riekstus, samaisa. Padoms - žāvētos augļus ir daudz vieglāk sagriezt ar šķērēm, nevis nazi.
mīklu lej formā un liek cepeškrāsnī 200 grādos.
Reklāma
Kamēr kūka cepās, es uztaisīju milzīgas sviestmaizes. knapi apēdu
Ne ātrāk kā pēc pusstundas kūka ir izcepusies. visvieglāk to pārbaudīt ar veco labo kociņa duršanu