Uzmanīgi atdalām olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno cukuru, vanilīna cukuru un puto.Pievieno izsijātos miltus un kartupeļu miltus, kārtīgi samaisām. Citā traukā olu baltumus saputo stingrās putās. Uzmanīgi iecilājot olu baltumus pie dzeltenumu masas, samaisām visu viendabīgā masā, maisam no apakšas un augšu ļoti uzmanīgi.Veidni ietauko un pārkaisa ar miltiem, tajā liek mīklu. Cep 160*С grādos sakarsētā cepeškrāsnī 10-12 minūtes.Gatavību pārbauda,iedurot koka iesmiņu.Ja iesmiņš pēc izvilkšanas neaplīp ar mīklu,tad biskvīts ir gatavs. Gatavu biskvītu atdzesē veidnē 3-5 minutes, pēc tam pārliek uz metāla režģa, lai atdziest pilnībā. Biskvītu gareniski pārgriež uz pusēm, apsmērē ar ievārījumu. Olu baltumu saputo ar pūdercukuru, pievieno citronskābi vai citrona sulu, izmaisa. Biskvītu apsmērē ar saputotu olbaltumu, pārkaisa ar apceptiem riekstiem. Kūku atkal liek sakarsētā cepeškrāsnī 160*С 8-10 minūtēm.Gatavu kūku liek aukstā vietā, lai kūka vismaz kādas pāris stundas ievelkas ( vel labāk ja kūku patur nakti ). Paldies par uzmanību! Labu apetīti!
Sastāvdaļas:
milti 50 g
kartupeļu ciete 50 g
cukurs 100 g
olas 5
olu baltums 1
vaniļas cukurs 1/2 TK
pūdercukurs 65 g
citronskābe 1 /5 TK
rieksti 1 ĒK
ievārījums (zemeņu) 6 ĒK