Sarežģītības pakāpe 10 baļļu skalā noteikti ir 4-5 balles - ātri un ērti. Un jā, man ļoti garšo biezpiens un citas ņammas, to var saprast paskatoties manus iepriekšējos rakstus
Biezpiena sacepums14
Šodienas gardumam nepieciešams:
200gr biezpiens;
30gr manna (vai kviešu milti);
1 ola;
30gr sviests;
50gr cukurs;
vaniļas cukurs;
sāls;
citrons
Ja jāsaka godīgi, tad es šo recepti pareizināju ar 3, tā, lai daudz maz vidējā panna sanāktu - no šīm sastāvdaļām sanāks mazais sacepums
Tātad...
Sviestu, cukuru, sāli, vaniļas cukuru un citrona miziņu sajauc kopā lai sviests izšķīst. Esi slinks?--->izkausē sviestu mikroviļņu krāsnī (tā, kā to daru es)
Olas baltumu atdali no dzeltenuma, BET ja galīgi jāsteidzas, tad neatdali neko, pie nākamā punkta liec visu olu iekšā. Tas tā, ja ir jāsteidzas, ja nē, tad seko tālāk punktiem..
Olas dzeltenumu iejauc iepriekšējā masā un maisa/kuļ tik ilgi, kamēr cukurs izšķīst
Masai pievieno mannu (miltus), biezpienu un rozīnes. Esmu rozīņu mīle un tāpēc tās beru iekšā cik vien var, tāpat sanāks garšīgi! Visu masu sajauc, ar rokām vai karoti - tas jau pēc jūsu ieskatiem.
Šādi aptuveni jāizskatās masai līdz iepriekšējam punktam, atlicis pavisam mazliet...
Olas baltumu sakuļ - ja ir mikseris, tad ar mikseri, ja nav, tad ar to kuļamo kociņu kuram aizmirstu vienmēr nosaukumu. Hints tiem, kas kuļ ar roku - lai ātrāk sakultos olbaltums, pievieno pāris pilītes citrona sulas vai dažus graudiņus citronskābes. Olbaltums nekad nepārkulsies, tāpēc droši kul kamēr galīgi štengrs paliek.
Tālāk šo pašu olbaltumu iecilā mīklas masā, sajauc.
Mazliet vairāk mīklas un mazliet bālāka nekā iepriekš, bet gatava cepšanai.
Pannā ieklāj cepampapīru (pirms mīklas liešanas mazliet iesmērē cepampapīru ar eļļu vai sviestu - garants lai nepierauj mīklu) un izlej biezpiena masu pannā. Ar karoti izlīdzini, lai ir vienādi pa visu pannu un liec cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180*C aptuveni 40minūtes (atkarībā no tā, cik biezs sanāk sacepums, var sanākt, ka jācepj mazāk).