Čau, čau.
Pienāca mana algas diena, tādēļ man bija nauda un saprotams, ka man gribējās kaut ko pagatavot, tādēļ izdomāju uztaisīt "Banoffee Pie" kūku.
Pirmo reizi mūžā ēdu Banoffee Pizza Express un biju vīlusies, nodomāju, ka nekad vairs šo kūku neēdīšu, bet tad pagaršoju citu un biju patīkami pārsteigta, ka tās var būt arī labākas.
Tad meklēju līdz atradu šo recepti. Šī recepte ir diez gan vienkārša. Sarežģītākais varētu būt "uzvārīt" karameli pildījumam, bet to ir iespējams izdarīt :D Tomēr, ja Jums neizdodas izvārīt karameli, vienmēr varat nodrošināt sevi jau ar gatavo vārīto kondensēto pienu, kā to darīju es, bet tomēr to neizmantoju, un tas joprojām stāv man ledusskapī. Būs jāizmanto citai receptei, I guess.
šī kūka ir ļoti garšīga, ieteiktu izmēģināt jebkuram. Hoever, varu brīdināt, ka tā ir diezgan (pat ļoti) salda, būs labs kārums īstiem saldummīļiem.
P.S. Šī bija pirmā reize, kad taisīju šo kūku un vārīju karameli, bet viss izdevās lieliski un visiem garšoja. Gan jau drīzumā, ja nebūšu slinka, taisīšu atkal.
Nepieciešamais, lai pagatavotu kūku:
Pamatnei:
100g izkausēta sviesta
250g sadrupinātu/sasmalcinātu cepumu - es izmantoju digestive, bet derēs jebkuri citi, kas Jums patīk, kā arī mūsu pašu Selga. (es liku apmēram 400g cepumu un nedaudz vairāk sviesta. Viss atkarīgs no tā, cik biezu pamatni vēlaties)
Karamelei:
100g sviesta
100g tumšā, brūnā, mīkstā cukura (dark brown soft sugar)
379g bundžiņas kondensētā piena ar cukuru
(ja baidies, ka nespēsi uzvārīt karameli, vari izmantot gatavo vārīto kondensēto pienu, kā jau minēju iepriekš)
Pildījumam/virsmai:
4 nelieli banāni (var arī izmantot vairāk vai mazāk, atkarīgs, cik Jums ļoti tie patīk un cik daudz tos vēlaties)
300 ml saldā krējuma
Cukurs (pēc izvēles, cik saldu putukrējumu vēlaties, bet ņemiet vērā, ka kūkas pamatne un pati karamele būs diezgan salda, tādēļ, manuprāt, nebūtu prātīgi bērt saldajā krējumpā pusi cukura pakas :D)
Tumšā/Piena/Baltā (pēc paša izvēles) šokolāde (būtībā vari rotāt, ar jebko, kas Tev patīk un garšo).