Garšīga kūka, kuru var pagatavot bez cepšanas! Manā ģimenē - ļoti iemīļota. [recepte no interneta + pašmāju uzlabojumi]
BRĪDINĀJUMS!
NEŽĒLĪGI GARŠĪGA!
Garšīga kūka, kuru var pagatavot bez cepšanas! Manā ģimenē - ļoti iemīļota. [recepte no interneta + pašmāju uzlabojumi]
BRĪDINĀJUMS!
NEŽĒLĪGI GARŠĪGA!
Pagatavošanai nepieciešams:
1paka šokolādes cepumu
1paka cepumu ar īru krēma garšu [man ir šitie mazie, jo istaigājot VISUS mana miesta veikalus - nebija savādāku]
2-3banāni
vārītais iebiezinātais piens [ar parasto ir labāk, nekā ar šo,kas attēlā]
5 ēdk. saldā sīrupa
1paciņa saldā krējuma [nejauši bildē ieklīda divas]
Mascarpone siers
90g sviesta
PAGATAVOŠANA.
Sametam kombainā cepumus un kārtīgi samaļam. Tad ieberam bļodā [ja nav kombaina, blendera vai vēl nez kā, tad var samest maisiņā un kārtīgi sasist ar mīklas rulli, vai āmuru]
izkausējam sviestu un liekam klāt cepumiem, kārtīgi iemaisam, iemīcam, iespaidam, vai kā nu kurš grib teikt.
Pa to laiku izklājam mūsu formu (vajag ar noņemamām malām) ar pārtikas plēvi, lai cepumi nesaskartos ar metālu un liekam iekšā cepumus izveidojot tādu kā pamatu ar maliņām uz augšu. kārtīgi jāpiespiež, lai stingrāk ir kopā.
tad virsū cepumiem izkārtojam banānus. Cepumu smaržai jau vajadzētu izsaukt kaudzi ar siekalām... bet pacietību...
Tad sakausējam iebiezināto pienu kopā ar saldo sīrupu un ''močījam'' pa virsu banāniem, vienmērīgi izklājam.
saputojam saldo krējumu ar cukuru.
kad putukrējums gatavs - pievienojam mascarpone sieru un vēlreiz saputojam, līdz ir viendabīga masa.
tad pa piciņai saliekam virsū mūsu kūkai un izlīdzinam.
GATAVS! Liekam ledusskapī nostāvēties uz ~vienu dienu [parasti saka,ka 2h, bet pēc pieredzes saku,ka šī kūka ir garšīgāka,kad ir kārtīgi ievilcies. BET! no otras puses - reiz nevarēju sagaidīt, kamēr ievilksies,tāpēc uz stundu iemetu saldētavā un izņemot uzreiz ķērāmies pie noteisāšanas - arī nebija ne vainas!]
Pa virsu var uzrīvēt šokolādi, vai valriekstus un, ja kādam par saldu - tad pie kafijas ir vienkārši ideāli!
Labu apetīti! :)
Kautkas jauns , un neparasts , izskatās ļoti garšīgi , iedošu medaļu par centību! :)