Ik pa laikam gribas palutināt gan citus, gan sevi, bet nemāki cept kūkas? Pastāstīšu tiešam ļoti vienkāršu, bet debešķīgi gardu šokolādes kūkas recepti!
Ātri un vienkārši pagatavojama šokolādes kūka13
Šokolādes kūkas pagatavošanai būs nepieciešamas sekojošas sastāvdaļas:
-200 g šokolādes
-160 g sviesta
-4 olas
-2 ēdamkarotes piena
-120 g cukura
-100 g miltu
-glazūra
Pirmkārt ņemam veidni ar noņemamām malām. Veidni iesmērē ar taukvielām, es iesmērēju ar sviestu, un tad izkaisa ar miltiem.
Nākamais darbiņš būs ar šokolādi. Salaužam šokolādi gabaliņos un liekam ūdens peldē tā, lai bļoda nepieskaras ūdens pamatam. Lai šokolāde kūst. Ik pa laikam apmaisam.
Izkausētā šokolādē pievieno gabaliņus sviesta, apmaisa viendabīga masā.
Tad uzkarsē pienu un pievieno šokolādes-sviesta masai un samaisa viendabīgā masā. Nekādā gadījumā neliet aukstu pienu klāt karstai šokolādei, sanāks putra! Iesaku darīt tā – bļodā likt sviestu, šokolādi un pienu un kausēt visu kopā, vienā reizē, nevis atsevišķi. Būs ātrāk un vieglāk.
Tā izskatās viendabīga apmaisītā piena, šokolādes un sviesta masa.
Tālāk darbs ar olām. Pārsitam olas un atdalām baltumu no dzeltenuma.
Vienā bļodā saputojam olas dzeltenumu kopā ar cukuru līdz krēmīgai masai.
Otrā bļodā pievienojam baltumam klāt šķipsniņu sāls un putojam, līdz izveidojas putas, un, apgriežot bļodu otrādāk, putas nelīstu laukā. Tas var aizņemt ap 10 minūtēm.
Tālāk dzeltenumam klāt lejam šokolādes masu, samaisām.
Tad klāt baltumu un samaisām viendabīgā masā!