Jau Jaunais gads ir klāt
Un lietus līst kā pa Jāņiem
Laiks pusdienām galdu klāt
Lai izgaist migla kā māņi
Visiem spocēniem jaukiem
Labu apetīti no sirds vēlu
Un vistiņu ar mazliet taukiem
Bet tomēr fantastiski cēlu
Jau Jaunais gads ir klāt
Un lietus līst kā pa Jāņiem
Laiks pusdienām galdu klāt
Lai izgaist migla kā māņi
Visiem spocēniem jaukiem
Labu apetīti no sirds vēlu
Un vistiņu ar mazliet taukiem
Bet tomēr fantastiski cēlu
Kā jau solīju, recepte studijā!
Formītē iedrupina valriekstus.
Virsū sagriež ķirbīti un sarkano sīpolēnu. Dāsni apslaka ar eļļu. Uzkaisa sāli, piparus un timiānu.
Vistīnes stilbiem atkārto to pašu procedūru un kārtīgi izmasē. Tad izkārto pa virsu dārzenīšiem un aplej ar balzāmetiķi un kļavu sīrupu (vai arī ar banali parasto cukuru). Un uz 20 minutēm cepenē.
Pēc 20 minūtem izņem, sakrata un apgriež.
Opļā! Re ku viss gatavs, gards un izcepies!
Mīļie spocēni! Lai Jaunajā gadā izdodas visi pasācieni, un sirds piepildās ar Mīlestību!
Kā lai nemīl, ieraugot ko tādu,
kas no īstas mīlestības nāk.
Un mūsu mulsos prātus
Ar svētku smaržu aizraut sāk.