Kūka, kura neprasa daudz laika un lielu kulinārmeistara titulu virtuvē. Ilgākais process ir apelsīnu vārīšana, bet to var izdarīt ātrāk un vēlāk pagatavot kūku. Vai arī vienkārši uzticēt to darbiņu citam.
Tātad nepieciešams:
2 apelsīni;
250 g pūdercukura;
6 olas
250 g mandeļu milti (var arī samalt smalkos miltos nomizotas mandeles kafijas dzirnaviņās)
1 tējkarote cepamā pulvera
Gatavošana:
Nomazgā un verdošā ūdenī izvāra apelsīnus ar visu mizu (apmēram 2 stundas). Nosusina un atdzesē.
Uzkarsē cepeškrāsni uz 160 grādiem.
Saputo olas ar pūdercukuru līdz biezām putām (masai jāpaliek gaišai). Nemizotus apelsīnus sablendē un liek klāt olu masai. Pieliek mandeļu miltus un cepamo pulveri. Saputo.
Lej ietaukotā vai ar cepampapīru ieklātā formā , nedaudz pārkaisa ar pūdercukuru. Cep apmēram stundu, līdz gatavs.
P.S. Recepte ņemta ŠEIT, tulkojums mans.