Kāpēc sliņķu? Tāpēc,ka gatavota no veikalā iegādātās mīklas Ja gatavojas cept ābolu strūdeli, tas jāizlemj jau no paša rīta,jo mājās pagatavot kārtaino mīklu ir diezgan ilgs un samērā ķēpīgs process.. Es par strūdeli izdomāju tikai ap trijiem, tāpēc pastaigas laikā iečāpoju veikalā pēc gatavās mīklas, lai šodien nav jāķēpājas ar to mīklas taisīšanu.. Tad nu skatam
Ābolu strūdele. sliņķu edition!7
118
0
Tā kā mīkla jau ir nopikta gatava, tad nu jāķeras klāt pildījumam! Samizojam ābolīšus un sagriežam gabaliņos, pievienojam saldo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru. Ja patīk, var droši likt kanēli, bet var nelikt kanēli iekšā pildījumā un pasniedzot kanēli pārkaisīt. Gaumes lieta. Divām strūdelēm bija 5 vai seši āboli, 0.2l salds krējums, 3 ē.k. cukurs un vaniļas cukurs garšai. Savām garšas kārpiņām tīkamās proporcijas atradīsiet paši,nogaršojot! :)
Vienai strūdelei izmantoju 3 mīklas plāksnītes. Krāmējam pildījumu iekšā, smuki aizlaokam un apgriežam izveidoto kukulīti ar "šuvīti" uz leju. Apsmērējam ar sakultu olu un liekam cepties uz ~180 grādiem, minūtes 20
Reklāma
Kamēr strūdeles cepas un es gatavoju otru porciju ar āboliem (no vienas mīklas paciņas sanāca 2 strūdeles, bet es nopirku un atlaidināju 2 paciņas ar mīklu), mūsu sunīte gaida, kad beidzot viiņai kāds iedos kaut ko nodegustēt :)
Kad strūdele izcepusies zeltaini brūna, ņemam laukā no plīts un ņammājam. Strūdele garšīga gan silta (izmēģiniet ar saldējumu - mmmm), gan auksta! ;)