Aukstais kafijas saldējums
kafija
saldais krējums
Saldējuma veidnes apakšā liec saldo krējumu, saldē apmēram stundu vai divas. Tad virsū lej atdzisušu kafiju un saldē vēl divas stundas.
Zemeņu-banānu saldējums
2 sasaldēti banāni
2 glāzes zemeņu
5 ēdamkarotes augu piena
Sastāvdaļas liec mikserī un jauc, līdz masa ir viendabīga. Tad gatavs pasniegšanai.
Mokas saldējums
Izklaides blogs Fenikss Fun
20 bezgrēka saldējumi, kurus viegli pagatavot mājās
Komentēt
Ķiršu sorbertu? Piparmētru saldējumu? Vai to, kas garšo pēc kanēļmaizites? Izrādās, to visu var pagatvot ļoti vienkārši.
»
»
»
1. Ķiršu sorberts
Ķiršu sorberts
2 glāzes sasaldētu ķiršu
1-2 sasaldēti banāni
glāze kokosriekstu piena
Liec visu blenderī un jauc līdz vienmērīgai masai. Pasniegt uzreiz.
Komentēt
2. Šokolādes-banānu saldējums
Šokolādes-banānu saldējums
2 sasaldēti banāni
pusotra ēdamkarote kakao pulvera
1 ēdamkarote saldinātāja pēc izvēles
3 ēdamkarotes augu piena
Sastāvdaļas liec mikserī un jauc, līdz masa ir viendabīga. Tad gatavs pasniegšanai.
Komentēt
3. Aveņu saldējums uz banāna bāzes
Aveņu saldējums uz banāna bāzes
2 sasaldēti banāni
divas nepilnas glāzes aveņu
2 ēdamkarotes mandeļu (vai cita veida) sviesta
5 ēdamkarotes mandeļu (vai cita) piena
Sastāvdaļas liec mikserī un jauc, līdz masa ir viendabīga. Tad gatavs pasniegšanai.
Komentēt
4. Piparmētru saldējums
Piparmētru saldējums
400 ml auksta kokosriekstu piena
2 sasaldēti banāni
1 ēdamkarote saldinātāja pēc izvēles
sauja svaigu piparmētru lapu
1/4 glāzes šokolādes skaidiņu
Visas sastāvdaļas, izņemot pusi skaidiņu, liec blenderī un jauc, līdz masa ir viendabīga. Pēc tam pasniedz un rotā ar atlikušajām šokolādes skaidiņām.
Komentēt
5. Mango sorberts
Mango sorberts
600 g saldētu mango
svaigi spiesta sula no laima
250 g bezpiedevu jogurta pēc izvēles
Liec visas sastāvdaļas blenderī un jauc līdz vienmērīgai masai. Gatavs!
Komentēt
6. Ātrais arbūzu saldējums
Ātrais arbūzu saldējums
3 glāzes arbūza
puse glāzes kokosriekstu piena vai kāda jogurta
Liec blenderī, jauc līdz vienmērīgai masai un pasniedz uzreiz.
Komentēt
7. Šokolādes saldējums uz avokado bāzes
Šokolādes saldējums uz avokado bāzes
2 nogatavojušies avokado, nomizoti, sagriezti
puse krūzes mandeļu (vai cita) piena
2 ēdamkarotes kokosriekstu sviesta vai eļļas
3-4 ēdamkarotes saldinātāja pēc izvēles
4 ēdamkarotes kakao pulvera
Visas sastāvdaļas liec mikserī un jauc, līdz masa ir viendabīga.
Liec saldētavā piemērotā traukā uz 3 stundām. Ja vari, reizi stundā samaisi masu.
Komentēt
8. Zelta veselīgais
Zelta veselīgais
Šis, neraksturīgi saldējumiem, uzlabos tavu imunitāti:
2 glāzes kokosriekstu (vai cita veida) piena
1/4 glāzes kļavu sīrupa vai cita saldinātāja
tējkarote kurkumas
tējkarote kanēļa
puse tējkarotes samalta ingvera
Liec sastāvdaļas blenderī un jauc līdz vienmērīgai masai. Tad liec saldētavā uz 4-6 stundām.
Komentēt
9. Īpaši slinkajiem un tiem, kuriem pietiek ar banānu - vienas sastāvdaļas saldējums
Īpaši slinkajiem un tiem, kuriem pietiek ar banānu - vienas sastāvdaļas saldējums
2 saldēti banāni, sagriezti ripiņās
Sablenderē. Viss. Ēst uzreiz. Labu apetīti!
Komentēt
10. Kanēļmaizītes saldējums
Kanēļmaizītes saldējums
1/4 krūzes mandeļu
1/4 krūzes pekanriekstu
tējkarote kanēļa
5 svaigas dateles bez kauliņiem, sagrieztas
60 ml ūdens
3 saldēti banāni
3 ēdamkarotes kokosriekstu piena
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
Mandeles, pekanriekstus un kanēli liec blenderī, jauc. Pievieno vienu dateli, jauc, līdz masa vēl ir sausa, bet rodas kunkuļi. Pusi no masas no blendera pārliec bļodā. Blenderī pievieno atlikušās dateles un ūdeni, jauc, lai beidotos vienmērīga masa - to liec citā bļodā. Pēc tam blenderī liec saldētos banānus, kokosriekstu pienu un vaniļas ekstraktu un jauc. Masu liec bļodā, sajauc ar dateļu masu. Pārber sākumā samaltos riekstus.
Komentēt
11. Aukstais kafijas saldējums
Aukstais kafijas saldējums
kafija
saldais krējums
Saldējuma veidnes apakšā liec saldo krējumu, saldē apmēram stundu vai divas. Tad virsū lej atdzisušu kafiju un saldē vēl divas stundas.
Komentēt
12. Zemeņu-banānu saldējums
Zemeņu-banānu saldējums
2 sasaldēti banāni
2 glāzes zemeņu
5 ēdamkarotes augu piena
Sastāvdaļas liec mikserī un jauc, līdz masa ir viendabīga. Tad gatavs pasniegšanai.
Komentēt
13. Mokas saldējums
Mokas saldējums
1 glāze Indijas riekstu
puse glāzes augu piena
3 saldēti banāni
3 ēdamkarotes mandeļu sviesta
1 ēdamkarote šķīstošās kafijas
Dekorēšanai:
Šķīstošā kafija
šokolādes skaidiņas
putukrējums pēc izvēles
Vispirms blenderī jauc Indijas riekstus. Tad pievieno mandeļu pienu un jauc līdz viendabīgai masai. Liec klāt saldētos banānus, sviestu un kafiju, jauc. Servē un dekorē pēc saviem ieskatiem.
Zemeņu-bazilika krēmīgais
2 glāzes svaigu zemeņu
400 ml kokosriekstu piena
2 ēdamkarotes saldinātāja pēc izvēles
10-15 svaigas bazilika lapiņas
Liec visu blenderī un jauc līdz vienmērīgai masai. Tad lej saldējuma trauciņos, iespraud kociņos un liec saldētavā uz 4-6 stundām.
Banānu saldējums
2 sasaldēti banāni
1/4 ēdamkarotes vaniļas ekstrakta
3 ēdamkarotes augu piena
Sastāvdaļas liec mikserī un jauc, līdz masa ir viendabīga. Tad gatavs pasniegšanai.
Reklāma
Bazilika saldējums ar šokolādi
Izklaides blogs Fenikss Fun
20 bezgrēka saldējumi, kurus viegli pagatavot mājās
Komentēt
Ķiršu sorbertu? Piparmētru saldējumu? Vai to, kas garšo pēc kanēļmaizites? Izrādās, to visu var pagatvot ļoti vienkārši.
»
»
»
1. Ķiršu sorberts
Ķiršu sorberts
2 glāzes sasaldētu ķiršu
1-2 sasaldēti banāni
glāze kokosriekstu piena
Liec visu blenderī un jauc līdz vienmērīgai masai. Pasniegt uzreiz.
Komentēt
2. Šokolādes-banānu saldējums
Šokolādes-banānu saldējums
2 sasaldēti banāni
pusotra ēdamkarote kakao pulvera
1 ēdamkarote saldinātāja pēc izvēles
3 ēdamkarotes augu piena
Sastāvdaļas liec mikserī un jauc, līdz masa ir viendabīga. Tad gatavs pasniegšanai.
Komentēt
3. Aveņu saldējums uz banāna bāzes
Aveņu saldējums uz banāna bāzes
2 sasaldēti banāni
divas nepilnas glāzes aveņu
2 ēdamkarotes mandeļu (vai cita veida) sviesta
5 ēdamkarotes mandeļu (vai cita) piena
Sastāvdaļas liec mikserī un jauc, līdz masa ir viendabīga. Tad gatavs pasniegšanai.
Komentēt
4. Piparmētru saldējums
Piparmētru saldējums
400 ml auksta kokosriekstu piena
2 sasaldēti banāni
1 ēdamkarote saldinātāja pēc izvēles
sauja svaigu piparmētru lapu
1/4 glāzes šokolādes skaidiņu
Visas sastāvdaļas, izņemot pusi skaidiņu, liec blenderī un jauc, līdz masa ir viendabīga. Pēc tam pasniedz un rotā ar atlikušajām šokolādes skaidiņām.
Komentēt
5. Mango sorberts
Mango sorberts
600 g saldētu mango
svaigi spiesta sula no laima
250 g bezpiedevu jogurta pēc izvēles
Liec visas sastāvdaļas blenderī un jauc līdz vienmērīgai masai. Gatavs!
Komentēt
6. Ātrais arbūzu saldējums
Ātrais arbūzu saldējums
3 glāzes arbūza
puse glāzes kokosriekstu piena vai kāda jogurta
Liec blenderī, jauc līdz vienmērīgai masai un pasniedz uzreiz.
Komentēt
7. Šokolādes saldējums uz avokado bāzes
Šokolādes saldējums uz avokado bāzes
2 nogatavojušies avokado, nomizoti, sagriezti
puse krūzes mandeļu (vai cita) piena
2 ēdamkarotes kokosriekstu sviesta vai eļļas
3-4 ēdamkarotes saldinātāja pēc izvēles
4 ēdamkarotes kakao pulvera
Visas sastāvdaļas liec mikserī un jauc, līdz masa ir viendabīga.
Liec saldētavā piemērotā traukā uz 3 stundām. Ja vari, reizi stundā samaisi masu.
Komentēt
8. Zelta veselīgais
Zelta veselīgais
Šis, neraksturīgi saldējumiem, uzlabos tavu imunitāti:
2 glāzes kokosriekstu (vai cita veida) piena
1/4 glāzes kļavu sīrupa vai cita saldinātāja
tējkarote kurkumas
tējkarote kanēļa
puse tējkarotes samalta ingvera
Liec sastāvdaļas blenderī un jauc līdz vienmērīgai masai. Tad liec saldētavā uz 4-6 stundām.
Komentēt
9. Īpaši slinkajiem un tiem, kuriem pietiek ar banānu - vienas sastāvdaļas saldējums
Īpaši slinkajiem un tiem, kuriem pietiek ar banānu - vienas sastāvdaļas saldējums
2 saldēti banāni, sagriezti ripiņās
Sablenderē. Viss. Ēst uzreiz. Labu apetīti!
Komentēt
10. Kanēļmaizītes saldējums
Kanēļmaizītes saldējums
1/4 krūzes mandeļu
1/4 krūzes pekanriekstu
tējkarote kanēļa
5 svaigas dateles bez kauliņiem, sagrieztas
60 ml ūdens
3 saldēti banāni
3 ēdamkarotes kokosriekstu piena
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
Mandeles, pekanriekstus un kanēli liec blenderī, jauc. Pievieno vienu dateli, jauc, līdz masa vēl ir sausa, bet rodas kunkuļi. Pusi no masas no blendera pārliec bļodā. Blenderī pievieno atlikušās dateles un ūdeni, jauc, lai beidotos vienmērīga masa - to liec citā bļodā. Pēc tam blenderī liec saldētos banānus, kokosriekstu pienu un vaniļas ekstraktu un jauc. Masu liec bļodā, sajauc ar dateļu masu. Pārber sākumā samaltos riekstus.
Komentēt
11. Aukstais kafijas saldējums
Aukstais kafijas saldējums
kafija
saldais krējums
Saldējuma veidnes apakšā liec saldo krējumu, saldē apmēram stundu vai divas. Tad virsū lej atdzisušu kafiju un saldē vēl divas stundas.
Komentēt
12. Zemeņu-banānu saldējums
Zemeņu-banānu saldējums
2 sasaldēti banāni
2 glāzes zemeņu
5 ēdamkarotes augu piena
Sastāvdaļas liec mikserī un jauc, līdz masa ir viendabīga. Tad gatavs pasniegšanai.
Komentēt
13. Mokas saldējums
Mokas saldējums
1 glāze Indijas riekstu
puse glāzes augu piena
3 saldēti banāni
3 ēdamkarotes mandeļu sviesta
1 ēdamkarote šķīstošās kafijas
Dekorēšanai:
Šķīstošā kafija
šokolādes skaidiņas
putukrējums pēc izvēles
Vispirms blenderī jauc Indijas riekstus. Tad pievieno mandeļu pienu un jauc līdz viendabīgai masai. Liec klāt saldētos banānus, sviestu un kafiju, jauc. Servē un dekorē pēc saviem ieskatiem.
Komentēt
14. Zemeņu-bazilika krēmīgais
Zemeņu-bazilika krēmīgais
2 glāzes svaigu zemeņu
400 ml kokosriekstu piena
2 ēdamkarotes saldinātāja pēc izvēles
10-15 svaigas bazilika lapiņas
Liec visu blenderī un jauc līdz vienmērīgai masai. Tad lej saldējuma trauciņos, iespraud kociņos un liec saldētavā uz 4-6 stundām.
Komentēt
15. Banānu saldējums
Banānu saldējums
2 sasaldēti banāni
1/4 ēdamkarotes vaniļas ekstrakta
3 ēdamkarotes augu piena
Sastāvdaļas liec mikserī un jauc, līdz masa ir viendabīga. Tad gatavs pasniegšanai.
Komentēt
16. Bazilika saldējums ar šokolādi
Bazilika saldējums ar šokolādi
400 ml kokosriekstu piena
3 ēdamkarotes medus
3 ēdamkarotes svaiga bazilika
puse tējkarotes vaniļas cukura
pēc izvēles šokolāde, kuru sarīvēt skaidiņās
Visas sastāvdaļas izņemot šokolādi liec blenderī un jauc līdz viendabīgai masai. Tad pievieno šokolādes skaidiņas un mikserē vēl nedaudz. Tad liec saldētavā uz 4-6 stundām.
Kokosriekstu ūdens atsvaidzinošie
20 bezgrēka saldējumi, kurus viegli pagatavot mājās
Komentēt
Ķiršu sorbertu? Piparmētru saldējumu? Vai to, kas garšo pēc kanēļmaizites? Izrādās, to visu var pagatvot ļoti vienkārši.
»
»
»
1. Ķiršu sorberts
Ķiršu sorberts
2 glāzes sasaldētu ķiršu
1-2 sasaldēti banāni
glāze kokosriekstu piena
Liec visu blenderī un jauc līdz vienmērīgai masai. Pasniegt uzreiz.
Komentēt
2. Šokolādes-banānu saldējums
Šokolādes-banānu saldējums
2 sasaldēti banāni
pusotra ēdamkarote kakao pulvera
1 ēdamkarote saldinātāja pēc izvēles
3 ēdamkarotes augu piena
Sastāvdaļas liec mikserī un jauc, līdz masa ir viendabīga. Tad gatavs pasniegšanai.
Komentēt
3. Aveņu saldējums uz banāna bāzes
Aveņu saldējums uz banāna bāzes
2 sasaldēti banāni
divas nepilnas glāzes aveņu
2 ēdamkarotes mandeļu (vai cita veida) sviesta
5 ēdamkarotes mandeļu (vai cita) piena
Sastāvdaļas liec mikserī un jauc, līdz masa ir viendabīga. Tad gatavs pasniegšanai.
Komentēt
4. Piparmētru saldējums
Piparmētru saldējums
400 ml auksta kokosriekstu piena
2 sasaldēti banāni
1 ēdamkarote saldinātāja pēc izvēles
sauja svaigu piparmētru lapu
1/4 glāzes šokolādes skaidiņu
Visas sastāvdaļas, izņemot pusi skaidiņu, liec blenderī un jauc, līdz masa ir viendabīga. Pēc tam pasniedz un rotā ar atlikušajām šokolādes skaidiņām.
Komentēt
5. Mango sorberts
Mango sorberts
600 g saldētu mango
svaigi spiesta sula no laima
250 g bezpiedevu jogurta pēc izvēles
Liec visas sastāvdaļas blenderī un jauc līdz vienmērīgai masai. Gatavs!
Komentēt
6. Ātrais arbūzu saldējums
Ātrais arbūzu saldējums
3 glāzes arbūza
puse glāzes kokosriekstu piena vai kāda jogurta
Liec blenderī, jauc līdz vienmērīgai masai un pasniedz uzreiz.
Komentēt
7. Šokolādes saldējums uz avokado bāzes
Šokolādes saldējums uz avokado bāzes
2 nogatavojušies avokado, nomizoti, sagriezti
puse krūzes mandeļu (vai cita) piena
2 ēdamkarotes kokosriekstu sviesta vai eļļas
3-4 ēdamkarotes saldinātāja pēc izvēles
4 ēdamkarotes kakao pulvera
Visas sastāvdaļas liec mikserī un jauc, līdz masa ir viendabīga.
Liec saldētavā piemērotā traukā uz 3 stundām. Ja vari, reizi stundā samaisi masu.
Komentēt
8. Zelta veselīgais
Zelta veselīgais
Šis, neraksturīgi saldējumiem, uzlabos tavu imunitāti:
2 glāzes kokosriekstu (vai cita veida) piena
1/4 glāzes kļavu sīrupa vai cita saldinātāja
tējkarote kurkumas
tējkarote kanēļa
puse tējkarotes samalta ingvera
Liec sastāvdaļas blenderī un jauc līdz vienmērīgai masai. Tad liec saldētavā uz 4-6 stundām.
Komentēt
9. Īpaši slinkajiem un tiem, kuriem pietiek ar banānu - vienas sastāvdaļas saldējums
Īpaši slinkajiem un tiem, kuriem pietiek ar banānu - vienas sastāvdaļas saldējums
2 saldēti banāni, sagriezti ripiņās
Sablenderē. Viss. Ēst uzreiz. Labu apetīti!
Komentēt
10. Kanēļmaizītes saldējums
Kanēļmaizītes saldējums
1/4 krūzes mandeļu
1/4 krūzes pekanriekstu
tējkarote kanēļa
5 svaigas dateles bez kauliņiem, sagrieztas
60 ml ūdens
3 saldēti banāni
3 ēdamkarotes kokosriekstu piena
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
Mandeles, pekanriekstus un kanēli liec blenderī, jauc. Pievieno vienu dateli, jauc, līdz masa vēl ir sausa, bet rodas kunkuļi. Pusi no masas no blendera pārliec bļodā. Blenderī pievieno atlikušās dateles un ūdeni, jauc, lai beidotos vienmērīga masa - to liec citā bļodā. Pēc tam blenderī liec saldētos banānus, kokosriekstu pienu un vaniļas ekstraktu un jauc. Masu liec bļodā, sajauc ar dateļu masu. Pārber sākumā samaltos riekstus.
Komentēt
11. Aukstais kafijas saldējums
Aukstais kafijas saldējums
kafija
saldais krējums
Saldējuma veidnes apakšā liec saldo krējumu, saldē apmēram stundu vai divas. Tad virsū lej atdzisušu kafiju un saldē vēl divas stundas.
Komentēt
12. Zemeņu-banānu saldējums
Zemeņu-banānu saldējums
2 sasaldēti banāni
2 glāzes zemeņu
5 ēdamkarotes augu piena
Sastāvdaļas liec mikserī un jauc, līdz masa ir viendabīga. Tad gatavs pasniegšanai.
Komentēt
13. Mokas saldējums
Mokas saldējums
1 glāze Indijas riekstu
puse glāzes augu piena
3 saldēti banāni
3 ēdamkarotes mandeļu sviesta
1 ēdamkarote šķīstošās kafijas
Dekorēšanai:
Šķīstošā kafija
šokolādes skaidiņas
putukrējums pēc izvēles
Vispirms blenderī jauc Indijas riekstus. Tad pievieno mandeļu pienu un jauc līdz viendabīgai masai. Liec klāt saldētos banānus, sviestu un kafiju, jauc. Servē un dekorē pēc saviem ieskatiem.
Komentēt
14. Zemeņu-bazilika krēmīgais
Zemeņu-bazilika krēmīgais
2 glāzes svaigu zemeņu
400 ml kokosriekstu piena
2 ēdamkarotes saldinātāja pēc izvēles
10-15 svaigas bazilika lapiņas
Liec visu blenderī un jauc līdz vienmērīgai masai. Tad lej saldējuma trauciņos, iespraud kociņos un liec saldētavā uz 4-6 stundām.
Komentēt
15. Banānu saldējums
Banānu saldējums
2 sasaldēti banāni
1/4 ēdamkarotes vaniļas ekstrakta
3 ēdamkarotes augu piena
Sastāvdaļas liec mikserī un jauc, līdz masa ir viendabīga. Tad gatavs pasniegšanai.
Komentēt
16. Bazilika saldējums ar šokolādi
Bazilika saldējums ar šokolādi
400 ml kokosriekstu piena
3 ēdamkarotes medus
3 ēdamkarotes svaiga bazilika
puse tējkarotes vaniļas cukura
pēc izvēles šokolāde, kuru sarīvēt skaidiņās
Visas sastāvdaļas izņemot šokolādi liec blenderī un jauc līdz viendabīgai masai. Tad pievieno šokolādes skaidiņas un mikserē vēl nedaudz. Tad liec saldētavā uz 4-6 stundām.
Komentēt
17. Kokosriekstu ūdens atsvaidzinošie
Kokosriekstu ūdens atsvaidzinošie
1-2 kivi
puse glāzes zemeņu
puse glāzes melleņu
pusotra glāze kokosriekstu ūdens
Saldējuma trauciņos liec kivi un ogas, tad piepildi ar kokosriekstu ūdeni. Ieliec kociņus un liec saldētavā uz 4-6 stundām.
Medus saldējums
glāze grieķu jogurta
3 ēdamkarotes medus
Bļodā sajauc glāzi grieķu jogurta ar 3 ēdamkarotēm medus, pildi saldējuma veidnēs un liec saldētavā uz apmēram 3-4 stundām.
Reklāma
Zemeņu vieglais
2 glāzes saldētu zemeņu
1-2 saldēti banāni
1/4 glāzes ūdens
Visu sablenderē un ēd uzreiz.
Ķiršu saldējums uz jogurta bāzes
300 g ķiršu bez kauliņiem
300 ml grieķu jogurta
20 ml svaigi spiestas citrona sulas
5 ml vaniļas ekstrakta
Liec visu blenderī un jauc līdz vienmērīgai masai. Tad liec saldētavā uz apmēram 3 stundām. Ja iespējams, ik pēc 30 minūtēm pamaisi.