Tamarinds. Augļa mīkstumu izmanto kā garšvielu Āzijas un Latīņamerikas virtuvēs. Tā ir arī svarīga sastāvdaļa iemīļotajai AK Worcester mērcei un augļu mērcei HP. Iekšpuse ir zaļā un ar ļoti skābu garšu,tapēc tiek izmantots vārīšanai pikantiem ēdieniem. Nobriedis auglis ir saldāks, un to var izmantot desertos, dzērienos vai kā uzkodas.
Liči. Populārs auglis Dienvidaustrumu Āzijā. Vietēji šo augli ēda jau 2 gadsimtus pirms mūsu ēras. Izmanto svaigus vai gatavo dažādus desertus (želes,sladējumi). Ķīnā no viņiem gatavo tradicionālo ķīniešu vīnu. Konservē ar cukuru,bez ādas. Bet sēklas eksportē uz dažādām valstīm. Arī pie mums.