local-stats-pixel fb-conv-api

Vai vidējs Latvijas iedzīvotājs varētu atļauties nopirkt buru Jahtu?23

116 0

Šeit jūs uzzināsit no manu pašu pieredzes cik maksā uzturēt jahtu.

Zēģelēšana vai burāšana, ir viena un tā pati nozīme. Vārds zēģelēšana cik zināms ir senāks Latviešu vārds.

Lielākā daļa uzskata, ka jahtas ir ļoti dārgas un tā tiešām arī ir. Bet daudzi uzskata, ka jahtas ir lētas un arī tā tiešām drīkst uzskatīt. Taisnība ir gan vieniem, gan otriem, bet patiesība kā parasti ir kaut kur pa vidu. Viss jau ir relatīvs. Ir jahtas, ko var iegūt par baltu velti, tikai pašam būtu jāsakopj, bet tuvajās ārzemēs arī ir atrodamas nelielas, labi sakoptas, bet vecas jahtas par dažiem tūkstošiem eiro. Principā var uzskatīt, ka tomēr tās ir pieejamas katram.

Grūtāk būs ar patstāvīgajiem ieguldījumiem jahtā. Tie pārsvarā sastāv no ieguldītā darba, kā arī no izdevumiem, kas saistītas ar ostu izmaksām, dažādiem piederumiem un remontmateriāliem. Nav iespējams objektīvi novērtēt vai ieguldījumi sniedz adekvātu morālo gandarījumu. Drīzāk vienam patīk ļoti, ļoti un kāds būtu gatavs visu mūžu burāt, bet cits gatavs piemaksāt lai tiktu ātrāk krastā. Ir tāda lieta, kā jūras slimība – vienam slikta dūša, otram meditatīvs kaifs un brīvības sajūta.

Par cik man pašam ir jahta, es varu dalīties informācijā par aptuveniem izdevumumiem.

Nopirkt, piemēram, var Zviedrijā. Ir jahtu klubi, kuri atbrīvojās no savām vecajām jahtām, kuras tehniski var būt pat labas, bet saimnieks ir nomiris vai vienkārši palicis vecs un vairs nevar parūpēties par savu jahtu, tad var dabūt jahtu pat par velti, piem., 24 pēdas garu jahtu.

Tālāk ir uzturēšana, nu un tas ir pats dārgākais, jarēķinās, ka jahta ir līdzīga kā mašīnai viņai vienmēr kaut kas ir jātaisa un vienmēr atradīsi ko darīt, pat tad, kad it kā viss kārtībā.

Par jahtu klubu, kurā turēt jahtu, būtu jamaksā starp 600-1700€, bet tur ietver daudzi faktori, ja grib celt no ūdens ārā tad dargāk, ja atstāj ūdenī tad lētāk utt.

Pats dargākais ir gan tad, kad grib kaut ko uzlabot vai remontēt, bet ir lietas, kuras nevar aizvest pie drauga un paprasīt sametini man šito :d Ir jāpērk, un aizejot uz jahtu veikalu tiešām viss ir ļoti dārgs un neko lētāku pa 80€ tur daudz neatradīsiet.

Teiksim tā, ja jūs varat atvēlēt mēnesī kādus 250€ ko novēlēt jahtai, tad jūs mierīgi varat iegādāties tādu un kā minēju, pat par velti, ja labi meklē un ir mazdrusciņ kontakti kur meklēt.

Šeit ir links un var paskatīties kāda jahta ir man un es arī iegādājos super lēti, pēc tam gan nācās ieguldīt diezgan daudz, bet man bija augsti standarti.

Ceru, ka kādam noderēja informācija.

https://www.youtube.com/watch?v=0fM-1YMcs9k&t=156s

Instagram

Zēģelēšana no Zviedrijas uz Latviju un atpakaļ.

116 0 23 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 23

0/2000

Sorry, nē, nenoderēja. Informācijas tik maz, ka es teiktu, nevis info, bet tikai plika lielīšanās

7 0 atbildēt

1. Minēji, ka par Jahtu klubu jāmaksā 600-1700. Gadā?

2. Kā īsti ir ar apskatēm šādiem peldlīdzekļiem?

3. Vai tiek piemērotas kādas papildu izmaksas par kaut kādu īpašu vietu šķērsošanu?

7 0 atbildēt

Vai tu pats gadijumā nedzīvo Zviedrijā ?🤔

6 0 atbildēt

Sveiciens burātājiem!

Ir pieredze, pats no bērna kājas esmu uzaudzis Usmas jahtklubā.

Ar tēti arī pirms 3 gadiem atdzinām no Zviedrijas pāri pa jūru mūsu tagadējo jahtu. Es teiktu, ka uzturēšanas izmaksas ir atkarīgas no lokācijas, jahtas stāvokļa un sportiskajām ambīcijām. Nezinu cik izmaksā uzturēt Rīgas klubos, Usmā tas gadā ir krietni lētāk, ja jahtas stāvoklis ir labs, tad uzturēšanas izmaksas ir mazākas, bet protams tām ir jābūt, ir jārūpējas. Nākamais ir sportiskās ambīcijas - ja brauc tikai izbraucienos savam priekam, tad vecākas un pastaipītākas buras ir pilnīgi ok, ja grib mačoties, tad ekipējums, kā jau rakstā minēja, paliek ļoti dārgs.

Es uz jautājumu:"Cik maksā jahta?" parasti atbildu:"Cik maksā automašīna?" Cenu diapazons, izmērs, ērtības, stāvoklis utt ir stipri tāds pats. No nobraukta bezapskates otrā golfiņa, līdz jauniem Bentlijiem. Katrā ziņš burāšana savam priekam ir daudz pieejamāka un lētāka, nekā lielākās sabiedrības daļas priekšstats par to.

5 0 atbildēt

👍

3 0 atbildēt

👍

3 0 atbildēt

Cik ilgi un ka var iemacities vadit sadu buru laivu?

2 0 atbildēt

👍

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Kapec nepanemt par velti un nenoburat lidz gruntij? 0 izdevumi 😆

0 0 atbildēt

paldies ,tam vertikālajam idiotam, par bildēm video...

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt