local-stats-pixel fb-conv-api

Tomātu audzēšana4

135 0

Šis arī būs otrais raksts par tomātu audzēšanu, kurā iekļaušu, kas nepieciešams, ja vēlies tomātiem samazināt lakstu daudzumu, lai tomāta augs novirzītu barībasvielas ziedos un tomātu ogās, nevis lakstos. Par cik tomātus audzēju siltumnīcā nevis zem klajas debess, tad aprakstīšu, kas nepieciešams, ja vēlies nostiprināt tomātu augus siltumnīcā. Atšķirība nav liela, vienīgais, ja grib nostiprināt tomātu augus zem klajas debess, tad būtu jāizmanto balsti, tomāta auga nostiprināšanai virves vietā.

Kad nolemts par tomātu dzinumu izgriešana, tad būtu labi sagatavoties pasākumam, lai izgriežot tomāta dzinumus uzreiz arī varētu nostiprināt pašus tomāta augus. Svarīgi arī ir atcerēties, ka tomātu laksti un tomātu lakstu škidrums ir kaitīgs, tāpēc rīkus, kurus izmanotji tomāta auga apstrādāšanai, kā arī rokas pēc darbošanās ar tomātu lakstiem vajadzētu nomazgāt.

Manis izmantotie rīki:
+ [paraugs] ass nazis
+ [paraugs] virve no sintētiska materiāla
+ [paraugs] šķiltavas
+ [paraugs] mērlenta

Sagatavošanās pasākumi:
o [paraugs] izmērīt siltumnīcas augstumu
o [paraugs] izmērīt siltumnīcas platumu
o [paraugs] sagatavot atbilstoša garuma virves gabalus
o [paraugs] virvju posmu abus galus nostiprināt ar mezgliem, lai tie neirtu
o [paraugs] virvju posmu abu galu atsevišķa sakausēšana, ja virve ir no sintētiska materiāla

Kad uzsāc darboties ar tomātu dzinumu apgriešanu, labi ir, ja viss ir pa rokai, tāpēc izmantojamos rīgus un materiālus vajadzētu sakārtot laikus, jo ja kaut kas nav kā pienākas vari to sagādāt pirms ir uzsākta tomātu agu dzinumu izgriešana. Šajā gadījumā tas ir svarīgi tāpēc, jo izgriežot tomāta auga dzinumus pie saknes, tomāta augam zūd atbalsts. Ja rīkojas neuzmanīgi, pastāv risks tomāta augu nolaust, aizlauzt vai saliekt, kas ievērojami paildzinās tomāta auga atkopšanās laiku pēc tomāta auga apstrādāšanas. Labi ir, ja vari siltumnīcā arī uzreiz nostiprināt virves, lai izgirežot tomāta auga dzinumus vari tomāta augus atsiet.

Tmātu apstrādāšana:
Kad būtu veicama pirmā tomātu augu dzinumu izgriešana
Kas būtu nepieciešams, lai tiktu galā ar dzinumu izgriešanu
Sīkumi, kuri būtu jāņem vērā veicot tomāta auga dzinumu izgriešanu
Zināšanu pārbaude

mēģini, vērtē, komentē emotion

135 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Pro.  emotion 

3 0 atbildēt

 emotion 

3 1 atbildēt