Sveiki visiem! Gribu padalities ar pieredzi, ko ieguvu uztaisot sev portatīvu kūpinātavu. Tā kā man nav ne personīgās mājas, ne vasarnīcas, bet kūpinajumi man garšo es sāku interneta plašumos meklēt alternatīvas. Un rezultātā es braucu uz metālūžņu iepirkšanas punktu,kur atradu piemērotu bundžu, kuru pēc tam ar slīpmašīnu apstrādāju notīrot veco krāsu un no ārpuses nokrāsojot ar ugunsizturīgu krasu. Pati bundža psrs laikos laikam bija kalpojusi filmu lenšu parvadāšanai uz kinoteātriem. Un tātad, pats labākais, kā šī uzparikte strādā. Bundžas iekšā, jeb dibenā, jāber koka skaidas, vēlams ābele, ķirsis, vai alksnis. Apmēram puspirksta biezumā un viņām liekas restītes uz kuras savukārt kupinamais materiāls. Manā gadījumā tas bija ziemā copētie asarīši un Saukas ezerā izvilktie brekši. Un tātad visu to uzparikti liekam uz atklātas uguns. Līdz sāka parādities dūmi no bundžas vāka. Zivi kūpinam apmēram 45 minūtes un kā saka Mārtņš Rītiņš, kas var būt labāks par šo. Bildēs, kuras pievienoju kūpināšanas process notika pirmo reizi, bet rezultāts tads, ka zivs vederos pazuda 5 min laikā. Tā kā, visiem novēlu radošu pieeju un izdomu! Jo šādai kūpinātavai ir milzīgs pluss, ka jūs varat aizbraukt piknikā, un ne tikai cept gaļu uz grila, bet arī pie viena, sakūpinat zivtiņu vai vistu sparniņus.. vēlos piebilst, ka kūpinot zem kupinatavas patstāvīgi jābūt uguns, lai skaidas gruzdētu. Un dotu dūmus. Nu vēl varu teikt , to, ka vistu sparniņi kūpinās apmēram 1.5 stundas. Par gaļu nezinu, jo vēl neesmu mēģinājis.
Reklāma
Reklāma