local-stats-pixel fb-conv-api

Gredzens ar vienkāršiem instrumentiem!!!23

Sveiki praktiskie spoki. Šis raksts ir radies pēc iepriekšējā raksta "Gredzens no monētas" lasītajiem komentāriem. Tajos tika uzdots jautājums, kā izgatavot kautko pašam, tikai vienkāršāk. Nenoliegšu, man ir šādi tādi specifiski instrumenti, kas atvieglo dzīvi, bet citiem tādu var arī nebūt. Tāpēc izgāju uz principa, nečītoju un visu 100% darīju tikai ar sabildētajiem instrumentiem, kas ir pats minimums sevi cienoša vīrieša vai praktiskas meitenes mājā. Šis būs vienkāršs spirālgredzens, kādu mūsu senči lietoja jau ap 9-13.gs.

Tad nu skatamies un ja kāds pamēģinās ko izgatavot, padodiet ziņu, gribu redzēt. ;)

« 1  2  3  4  5 »
515 1 23 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 23

0/2000

Lord of the Rings ? emotion

9 0 atbildēt

Pats sev juvelieris? 

Bet trekns +, Latvietis praktiskais visu izdarīs, tikai lai nebūtu jāpērk :)

6 0 atbildēt

Es pamēģināšu uztaisīt, bet man kā rokas no dir**s aug nez vai iznāks tik labi. :D

4 0 atbildēt

Es apbrīnoju cilvēku zināšanu līmeni. Ir tādi metāli, kas rūdās, un tādi, kas nerūdās. Ja ir runa par rūdāmiem materiāliem, piemēram, tērauds, tad rūdīšanas procesā var dzesēt gan ūdenī, gan eļļā, svarīga ir strauja atdzišana. Savkārt, krāsainie metāli nerūdās.

Sēdies, divi.

3 0 atbildēt

Uzkurini sēta ugunskuru vai grilu un karsē savu stiepli uz nebēdu. emotion

3 0 atbildēt

vispār jau metālu uzkarsējot un STRAUJI atdzesējot tas tiek rūdīts un CIETINĀTS, nevis atlaidināts. Metāls atlaidinās to uzkarsējot un lēni ļaujot tam atdzist

 

UN, es nez, var jau būt, tas ir fetišs kādam te, bet par fleksi, dremel tool un tamlīdzīgiem verķiem esam tak dzirdējuši + propāna degli. Vnk ar šitiem verķiem tas darbs būtu paveicams 10x īsākā laikā

2 0 atbildēt

Nu ja tev dzīvē nav citas intereses kā tikai strādāt un pirkt, tā jau ir tava vaina. Es vnk izklaidējos darbnīcā pa vakariem un brīvdienās.

1 0 atbildēt

Ļoti skaists. Man jau patīk, ja lietas, kuras lietoju, nav perfektas, dabā jau arī nekas nav ideāls. Tikai gribētos kādu pelēko toni tam gredzenam. 

1 0 atbildēt
Super! Es tikai būtu ar smilšpapīriem un pastaGOI apstrādājis pirms locīšanas un tad vēl pēc. Bet tā visā visumā ir labi un tādai pašizgatavotai lietai ir daudz lielāka vērtība, nekā "par 30eiro nopirktiem 20 tādiem", kā te dažs raksta. Protams, ka nav katra gaumei, bet ir cilvēki, kas tādu dāvanu novērtētu Ar laiku trennējoties, izmēģinot citus materiālus un paņēmienus ir iespējams izgatavotarī smalkākas un sarežītākas lietas.
1 0 atbildēt

Nodzen tak tos matus no pirkstiem! Ta ne ne joks!:D

Bet baigi labi sanācis!+

1 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Dzelzis eļļā sanāk tāpati rūdīšana, tikai ar melninājuma efektu (Voroņeņije). Krāsainam metālam princips ir savādāks- apstrādājot kristāliskais režģis saspringst, uzkarsējot atlaižās un ūdens pelde to neietekmē. A ja dzelzi grib mīkstu, to vnk atstāj atdzist, apstrādā, nokarsē un norūda atkal.

0 0 atbildēt

NU jā, pats nēesu mēģinājis, bet uz grilla oglēm ar fēnu palīdzot varētu nostrādāt. Vai mēģināt ar tūrisma plītiņu kas uz gāzes baloniem. Kādam draugam gan jau ir. Jācer ka temperatūra pietiks. Par drāti jā, tas ir galvenais jautājums. Pajautā apkārt, pameklē kādu krāmu tirgu, varbūt var sarunāt metālu uzpirkšanas punktā.

0 0 atbildēt

"Un ja glaudīsiet garus matus- spirālgredzens var tajos ķerties"...var ar alvas stiepli un lodāmu šo defektu novērst.

0 0 atbildēt
Nē, nē...viss ir pareizi, tā ir laidināšana.
0 0 atbildēt

Pārdod?

0 1 atbildēt

un ko ar tadu meeslu var darit? saprastu ja kaads siicis buuutu taisiijis tad par centiibu vien cepuri nost, bet te liels vecis ciinaas ar  blekja gabalu.... ko reaali ar sito sedevru var dariit?????

1 5 atbildēt