local-stats-pixel fb-conv-api

Pasaules Veselības Organizācijas nekompetence.1

Iespējams garš raksts, bet cerams ka interesants un informatīvs.

Pagājušā gada maijā Pasaules Velesības Organizācija inkorporēja tradicionālo ķīniešu medicīnu Internacionālajā slimību reģistrā(International Classification of Diseases). Šajā dokumentā PVO iezīmē procedūras saistība ar dažādu slimību konstatēšanu un ārstēšanu, un tam ir liela ietekme uz daudzu pasaules valstu valdību veselības politiku.

Šī tradicionalā medicība balstās uz sekojošu principu: Ķermeņa vitālā vai dzīvības enerģija(saukta par čī) plūst caur kanāliem sauktiem par “meridiāniem” kuru atzari ir saistīti ar ķermeņa orgāniem un viņu funkcijām. Veselības problēmas rodas kad šajā “dzīvības enerģijā” vairs nav balansa vai tās darbība tiek traucēta.

PVO pati ir publicējusi dokumentu ar nosaukumu “Traditional Chinese Medicine Could Make “Health for One” True” kurā teikts, ka šī tradicionalā medicīna “liek uzsvaru uz pašdziedēšanās spēju cilvēkos lai ārstētu slimības un uzturētu fitnesu, un daudzi tās terapisti ir nodarbināti, jo uzlabo šo spēju...Prāta un gara kultivēšana ir pamats šīm metodēm-pašārstēšanās spējas audzēšanai, un tāpēc ĶTM teorijas raksturs ir līdzīgs reliģijai, kas liek cilvēkiem paļauties uz sevi...”veselība vienam” ir iespējama, ja visiem varētu iemācīt par pašdziedēšanā spējām.”

Šajā dokumentā arī teikts, ka: “...izvērtēšanas darbam vajadzētu bēt vairāk balstītam uz ĶTM teorijas balstīto metodi nevis tikai uz zinātniski balstītiem standartiem.” Pats pēc savas izglītības esmu inženieris un no medicīnas saprotu maz. Bet kautkas tik vispārīgs kā zinātniskā metode man ir labi saprotams. Varam izvirzīt kādas teorijas vai hipotēzes vēlamies, bet ja tās netiek empīriski pierādītas caur kontrolētiem eksperimentiem, tad teorijas un hipotēzes paliek tikai teorijas un hipotēzes, nevis tas ko mēs saucam par dabas likumiem. Salavecim arī ir sava “teorija” pēc kuras viņš izdala dāvanas, bet cik es zinu, neviens vēl nav tādu ne nofotogrāfējis, ne veicis tā autopsiju, ne veicis kontrolētus eksperimentus ar viņa ragavām. Vairumam personu šī metode ir labi saprotama, jo savādāk runa iet nevis par zinātni, bet par pseidozinātni. Jo īpaši, ja šīs ārstēšanas metodes var būt toksiskas un daudzi ārsti izsaka iebildumus šajai PVO inkorporācijai.

Tātad Pasaules Veselības Organizācijas “zinātnieki un eksperti” izplata pseidozinātni. Bet kāpēc?

Tāpēc ka PVO ir korumpēta organizācija kura izdabā Ķīnas kommunistu valdībai. PVO vada Pasaules Veselības Asambleja Ženēvā, kura ievēl PVO vadību, tai skaitā tās direktoru - doktoru Tedrosu Gebrejesu . Protams, ka viss šis pasākums ir arī kautkā jāfinansē un šeit daudzas pasaules valstis var ietekmēt PVO darbību. ASV ir vēsturieki bijusi liela ietekme visās ANO organizācijās, taču tagad viņiem ir nacionālistiskāks prezidents(proti Donalds Tramps) kurš iestājas par “America First” un pašsaprotami cenšas izvairīties no globālistiskām/internacionalām organizācijām. Pašaprotami ASV finansējums un ietekme ANO ar šādas retorikas ārpolitikas kursu samazināsies. Rodas varas vakuums kuru rodas iespēja aizpildīt citām lielvarām, kā Ķīnai.

Arī Āfrikā Ķīnas politiskā ietekme pēdējo gadu laikā ir krietni augusi. Doktors Tedross Gebrejesuss pirms darba PVO bija Etiopijas Veselības ministrs un galēji-kreisās TPLF partijas biedrs, kurš tika kreditēts ar daudziem sasniegumiem savas valsts veselības ziņā, taču 2016.gadā viņa ministrija centās apslēpt holēras izplatību valstī. Kamēr Ķīna izraidīja rietumu žurnālistus, centās apklusināt trauksmes cēlājus, un kamēr visiem kas grib piekļūt kautkam ārpus “Ķīnas Ugunsmūra” ir vajadzīgs VPN, doktors Tedross un PVO slavēja Ķīnu par caurredzamību cīņā pret vīrusu. Daudzas rietumvalstu valbības uzskata, ka saslimušo skaits ķīnā varētu būt pat 40 reizes lielāks kā Ķīnas valdība officiāli atzīst. Ķīna ir valsts kurā nevar uzticēties pat officiālajiem ekonomiskajiem datiem. Uz kuras planētas Ķīna var lepoties ar savu atvērtību un cauredzamību?

Bet korupcija PVO nav nekas jauns. Kā daudzas ANO institūcijas PVO ļoti nelietderīgi tērē sev pieejamos resursus(naudu kuru pasaules valstu iedzīvotāji samaksā nodokļos kuru pēc tam pārskaita attiecīgās valdības) - tērējot vairāk naudas darbinieku “lidojumiem pirmajā klasē” un “svītām ar marmora vannas istabām” nekā daudzām veselības programmām. Un protams PVO tajā pašā laikā sūdzās par finansiālām grūtībām un prasa lielāku finansējumu.

Taivāna janvārī brīdināja par iespējamu vīrusa izplatīšanos starp cilvēkiem, taču PVO paļāvās tikai uz Ķīnas valdības teikto un paziņoja, ka vīruss neizplatās sabiedrībā. Taivāna ir viena no valstīm, kas ir līdz šim ir salīdzinoši labi cīnījusies pret vīrusu, bet protams zinot šīs valsts attiecības ar Ķīnu ir pašsaprotami, kāpēc PVO vēlētos ignorēt šīs valsts sasniegumus(Sorry, nedzirdēju jautājumu). Un arī PVO paziņoja, ka taivāņi viņiem sūtot “nāves draudus” kurus tā arī nav publicējuši...Bet atcerieties-“nepolitizēsim koronavīrusu”.

Janvārī PVO komiteja paziņoja, ka krīzei nav pamata, jo vīruss esot mazāk bīstams par SARS(top kek), un ka evakuācijai no Uhaņas arī nav pamata, jo “Ķīna visu kontrolē”. Daudzi apšaubīja arī šo lēmumu - amerikāņu CDC šajā laikā jau bija pamazām sākuši gatavoties iespējamai pandēmijai un apšaubīja PVO rīcību.

31.janvārī PVO beidzot pasludināja krīzi, taču neuzskatīja par vajadzīgu ierobežot ceļošanu, jo “tas varētu patiesībā paātrināt vīrusa izplatību”.

Februārī PVO kļuva peek SJW. PVO un Tedross vairākkārt brīdināja par stigmu un “ka tā ir bīstamāka par pašu vīrusu”. Redziet, uzsvērt faktu, ka vīruss nāk no kādas noteiktas valsts kurā dzīvo noteikti cilvēki ir rasistiski un “stigmatizē cilvēkus” liekot rasties “nelabvēlīgiem stereotipiem”. Taču stereotipiem ir svarīga evolucionāra loma. Iedomājies, ka esi zaķis mežā, un dzirdi kautko čaukstam krūmos. Mest ķepas pār ausīm nenoskaidrojot vai krūmā patiešām ir kautkas bīstams būtu nekaitīgu krūmu stigmatizācija, bet ja zini, ka čaukstoši krūmi vidēji ir bīstamāki par nečaukstošiem, tad tava mūža garums varētu krietni uzlaboties. Protams, ka vispārīgas kategorijas neko neizsaka par indivīdu tavā priekšā, bet ikdienā mēs pirmāmkārtām rēķināmies ar varbūtībām. Protams, ka vīrusiem “nav tautības”, bet ķīniešiem(vismaz sākumā) viņa bija vairāk. Bet mēs visi zinam, ka tas vairāk ir saistīts nevis ar to, kā labāk apkarot vīrusu, bet gan lai izrādītu citiem, cik “pareizi”, “tikumīgi” un “toleranti” esam. Neesi rasists-apskauj ķīnieti!(jā tas notika).

Vēl pēc mēneša - 27.februārī, Tedross PVO sanāksmē teica, ka: “Pierādījumi mūsu rīcībā neliecina par plašu pārnēsāšanu sabiedrībā” un 29.februārī PVO joprojām ieteica neieviest ceļošanas ierobežojumus. Ņemot vērā, ka ap šo laiku saslimušo un mirušo skaits ar Covid-19 jau ir vairākas reizes lielāks kā SARS, šādi paziņojumi liekas vājprātīgi.

Labi...marts...Tedross jau atkal atgādina, ka: “Stigma, ja godīgi, ir daudz bīstamāka kā pats vīruss” Tas nekas, ka cilvēki mirst, vismaz viņi nebija rasisti...Beidzot 12.martā PVO izsludina pandēmiju (kad jau pat Latvijā tiek izsludināta ārkārtas situācija). Un protams, visu šo laiku tika uzsvērts tas, cik labu darbu ir padarījusi Ķīnas valdība vīrusa izplatības ierobezošanā.

PVO ir institūcija kurai jācenšas ierobežot dažādu slimību izplatība, taču tā vilcinājās vairākus mēnešus un nepildīja savus pienākumus. Pats uzskatu, ka ir jāatrod balanss starp apkarošanu ar valdības dzelzs dūri un netraucētu ekanomisko darbību. Tomēr pēc šāda kataloga ar nekompetenci, korupciju, pseidozinātni un absurdu tikumības signalizāciju neraugoties uz vīrusa izplatību, kurš gan ņemtu šo organizāciju vērā? Izrādās ka visi!

YouTube piemēram ir aizliedzis visu saturu “kas ir pretrunā ar PVO ieteikumiem”. Sociālajos tīklos, kā Twitter, Facebook un YouTube bieži starp saturu parādās linki uz PVO par vīrusu. ES komisijas prezidente Urzula von der Leiena arī saka paldies daudzajām internacionālajām organizācijām, ieskaitot PVO, ka viņas apvieno cilvēkus cīņā ar vīrusu. Grēta Tūnberga(kura izrādās ir arī infektoloģijas eksperte) saka ka: ”Mums jānoliek malā mūšu atšķirības un jāsadarbojās, un jāklausās zinātnē un ekspertos. Tāpēc mēs[Global Citizen un Tūnberga] atbalstām Pasaules Veselības Organizāciju(PVO)...”

Un šeit uzduramies zilonim istabā. Pieņemu, ka visi esat dzirdējuši Džona Lenona dziesmu “Imagine”. Mūsu sabiedrībai ir savs morālais konsenss-utopija uz ko tiekties. Mēs rietumos (diemžēl) esam uz kristīgām/humānistiskām vērtībām balstīta sabiedrība, un kristietība ir universālistiska religija, kas tiecas apvienot cilvēci zem dieva. Dante Alegjerī, piemēram bez “Dievišķās komēdijas” sarakstīja arī tādu darbu kā “De Monarchia” kurā viņš raksta, kā organizēt cilvēces kolektīvo dzīvi caur vienotu virzienu un kā dievs ir augstākā vienotība un kā cilvēcei būtu jālīdzinās viņam... ANO ar savām “Pasaules” organizācijām tāpat kā dziesma “Iedomājies” reprezentē šo kristietīgo/komunistisko pasaules vīziju, ka ”pasaule varētu būt kā viens”. Grētas klimata kustībā šis ideālisms par “solidaritāti” un “vienotību” ir ļoti bieži sastopams. ES Parlamenta vidū burtiski atrodas statuja ar nosaukumu “Apvienotā Zeme”. Viss ko ANO dara ir svēts, jo tas “apvieno cilvēci” un ved mūs pretī "progresam"-šim mistiskajam zeitgeistam kas ved sabiedrību pretī “pareizajam” vēstures virzienam(“progress” šajā ziņā līdzinās protestantu jēdzienam “Providence” vai “Dievišķā tālredzība”.) Bet šī rindkopa vairāk ir mana teorija un projekcija, nevis objektīvs fakts. Tomēr ANO reprezentē vīziju, un vīzijām ir visaugstākie līķu kalni...

Protams, ka tāpat kā saistībā ar klimata pārmaiņām atkal daudz dzirdam par "zinātni" un "ekspertiem". Manuprāt, 2020.gadā, kad Grēta pati skaitās kā “koronavīrusa eksperte” un "internacionālie eksperti" izplata pseidozinātni, abi šie jēdzieni ir tuvu savas nozīmes zaudēšanai.

Donalds Tramps jau ir licis ASV izstāties(labu vai sliktu iemeslu dēļ) no UNESCO un centies samazināt finansējumu citām ANO institūcijām. Ja vērtējam šādas institūcijas pēc to efektivitātes, tad šāda kursa turpinājums ASV un uzsākšana arī citās valstīs, pec manām, kā nodokļu maksātāja, domām, būtu laipni gaidīta.

12 28 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

pārlasi un izlabo kļūdas.

4 0 atbildēt