local-stats-pixel fb-conv-api

Ķīnā ir pienācis laiks “novākt ražu” ;)3

123 0

Bizness un partija - saskaņa. Ķīnas varas iestādes nosūtīs valsts pārstāvjus privātajās kompānijās - tajā skaitā Alibaba.

Iecerēts, ka šis solis palīdzēšot Ķīnas Tautas Republikas ekonomikai arvien pieaugoša tirdzniecības kara apstākļos pret Amerikas Savienotajām Valstīm.

Pēc Ķīnas valsts plašsaziņas līdzekļu informācijas, vadošais Ķīnas tehnoloģiju centrs Guandžou plāno nosūtīt valsts ierēdņus uz 100 privātkompānijām, ieskaitot e-komercijas gigantu Alibaba un auto būves gigantu Zhejiang Geely Automotive Holdings (šībrīža Volvo un Lotus īpašnieki).

Šis solis apliecina, kā Ķīnas valdība un partijas vara arvien dziļāk integrējas privātajā sektorā, tā kā valsts ekonomika nokļuva sarežģītos apstākļos arvien pieaugošā tirdzniecības kara ar ASV dēļ.

Alibaba ziņojumā par šo ir teikts, ka valsts netraucē kompānijas darbībai.

“Mēs saprotam, kā šī iniciatīva.. ..ir vērsta uz labākas biznesa vides veidošanu Guandžou kompāniju atbalstam. Valdības pārstāvis funkcionēs kā tilts uz privātsektoru, kas netraucēs kompānijas darbībai”, - tādu citātu no Alibaba pārstāvjiem sniedz ziņu avots.

Kompānija Geely pagaidām nav reaģējusi uz Reuters lūgumu komentēt šo radušos situāciju.

Atgādināšu, ka Ķīnas likumdošana jau sen pieprasa no privātām kompānijām, tajā skaitā ārzemju, veidot oficiālas partiju organizācijas. Kaut kad tās daudzējādā ziņā bija tīri simboliskas. Un tomēr, pēdējos gados daži ārzemju kompāniju vadītāji atzīmēja, ka izjūt pieaugošu spiedienu, kas saistīts ar pieaugošu komunistiskās partijas ietekmi uz biznesu.

Vietējās kompānijas pēdējā laikā arī pastiprināja partijas komitejas. 2018. gada desmitiem Ķīnas banku paziņoja par izmaiņām savos statūtos, piešķirot vairāk pilnvaru partijas komitejām.

123 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Ko tad jūs domājāt, ka ķīnieši visu laiku taisās būt kaut kādi tur ķīnieši?

Beigu galā, katrs 5tais pasaules iedzīvotājs ir ķīnietis, vai tas neliek par kaut ko aizdomāties?

4 1 atbildēt

Savādāk nenoturēt kontroli pār kapitālu, kurš kļuvis laikam pārāk patstāvīgs.

1 0 atbildēt