local-stats-pixel fb-conv-api

Pekauša3

24 0

Daudzs pēdējā laikā nodarbina neparasta parādība. Vietas, kuras tiek regulāri koptas neiedomājami ātri apklājas ar putekļu kārtu. Neviens pēdējā laikā nav sevi apgrūtinājis ar šīs parādības pētīšanu un noskaidrošanu, no kurienes tādos lērumos var rasties putekļi. No priekšdienām ir apkopota informācija, ka putekļi var būt cilvēka miesas daļiņas, kuras atdalījušās cilveka ādai izžūstot un noloboties vai vēja brāzmu ienesti netīrumi, kurus vējš pacēlis sevī, lai tam izsīkstot netīrumi nosēstos, veidojot putekļu kārtu. Taču nereti cilvēki sūdzas par putekļu parādīšanos telpās, kurās cilveki neuzturas un kurās gaisa masām no ārienes nav iespēja piekļūt. No prātiem, kurus tomēr nodarbina putekļu parādīšanās parādība, izskan ierosinājums to nodēvēt par pekaušu.

Pekaušas iespējamās izcelsmes:
+ nemanāma ar zemestrīču reģistrācijas ierīcēm nefiksējama zemes vibrācija, kura liek lobīties apmetuma pārklājumam
+ radioviļņiem un mikroviļņiem pārsātināta vide, kura atdala niecīgākās daļiņas no lietām un sienām
+ lādētu daļiņu klātesamība kādā noteiktā vietā, kura neļauj putekļiem vienmērīgi nosēsties, un tos piesaista no telpām, kurās putekļu koncentrācija ir augsta
+ jaunu organismu parādīšanās, kuri izmanto putekļu spilvenus pārvietošanās vajadzībām

Pagaidām putekļu parādīšanās un noskaidrošanas pētniekiem trūkst līdzekļu, lai šo parādību izpētītu padziļināti. Ir tādi, kuri paša spēkiem cenšas reģistrēt putekļu smalkākai izpētei un analizēšanai. Pekaušas pētnieki sev par uzdevumu izvirza putekļu paraugu vākšanu, to smalkāku izpēti un informācijas apkopošanu. Pagaidām pekaušas pētīšanas aktīvisti cenšas noskaidrot ieinteresēto skaitu, kuri paši izrādot savu iniciatīvu varētu aprakstīt putekļu paraugus. Pekaušas pētnieku aktīvisti vēlas izviedot kopēju grupu, kuras dalībnieki apkopos savus centienus, lai izvirzītu ticamākos iemeslus pekaušas darbībai.

lasi, vērtē, komentē emotion

24 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Mikroskops tev palīdzēs ieformēt šo parādību!!

0 0 atbildēt