local-stats-pixel fb-conv-api

Kvantu vārti4

24 1

Kvantu fiziķi nebūt nesēž rokas klēpī salikuši. Neskaitāmu eksperimentu rezultātā vadošajai kvantu fiziķu grupai esot sanācis izveidot kvantu vārtus, kas nodrošinot saikni ar kvantu realitāti. Pagaidām kvantu vārti esot vien ļoti niecīga izmēra un to darbināšana prasot neadekvāti daudz resursu, kā arī izmantot pašiem kvantu fiziķiem nepiederošus rīkus - kvantu datorus un kvantu tīklus. Tomēr kvantu fiziķi uzsver jaunos apvāršņus, kurus varētu aptvert izmantojot kvantu vārtus. Tāpēc tiekot runāts par līdzekļu vākšanu pastāvīgu un liela apjoma kvantu vārtu izveidošanu, caur kuriem varētu tikt kvantu realitātes pētīšanā nosūtītas zondes un pētnieki.

Skeptiķi gan uzsver, ka šis pasākums varētu būt pārāk riskants un kvantu vārti varētu izrādīties saikne ar paralēlajām pasaulēm, par kuru eksistenci cilvēcei trūkstot priekštati.

Skeptiķu galvenie izvirzītie riski:
o kvantu vārti varētu kalpot kā durvis naidīgiem paralēlās pasaules spēkiem
o kvantu vārti varētu deformēt laiku un telpu, jo savienojums nepakļaujas to modificēšanai
o šķērsojot kvantu vārtus matērija varētu tikt anhilēta cilvekam pierastajā veidā

Tomēr neskatoties uz uzskaitītajiem riskiem kvantu fiziķu pārstāvis, kurš vēlas palikt anonīms, pauž savu pārliecību par cilveka vajadzību izzināt un tiekties apgūt jaunus apvāršņus. Uzsverot, ka 'Vidus Laikos' un citos laika periodos neesot trūkuši kritiķi, kuri pilnībā esot spējuši paralizēt zinātnes un tehnoloģijas attīstību, balstot savas bažas maldos un tumsonībā. Bez tam norādot, ka mākslīgā intelekta resursa paplašināšanas un izmantošanas iespējas varētu tikt virzītas krietni vien ātrāk, ja attīstību un pilnveidošanas procesu neierobežot laiks cilvēkam saprotamajā izpratnē.

:lasi, vērtē, komentē emotion

24 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Tām vārda nenosauktajam "fiziķim" ir bijusi ellīgi laba manta...

Pagaidām pasaulē nav uzbūvēts neviens kvantu dators- ir ar 6-8 kubitiem.. faktiski māk saskaitīt tikai 2 plus divi...

Nerunāsim par mistiskiem kvantu tīkliem...

1 0 atbildēt

😏

0 0 atbildēt

Es esmu ļoti priecīgs, ka uzdūros Taviem rakstiem! Atkal gribētos prasīt tālakai lasīšanai avotus, lai varētu šo vēl vairāk izpētīt. Ļoti liels prieks, ka spokos vēl ir eksakti domājoši ļautiņi.

0 0 atbildēt