local-stats-pixel fb-conv-api

Eva Carrière - spiritiste, kas materializēja ektoplazmu1

166 0

Šīs neparastās fotogrāfijas ir no grāmatas "Phenomena of Materialisation". Tās autors ir vācu psihiskā fenomena pētnieks barons von Šrenks-Notzings.

Persona, ko var redzēt fotogrāfijās ir Eva Carrière, franču spiritiste, kuras seansos laikā no 1909. - 1913. g. viņš piedalījās. Pati Eva bija diezgan interesanta persona, lai neteiktu vairāk. 1909. g. viņa nomainīja savu vārdu, jo viņas 1905. g. seansu sērija bija pierādīta kā krāpšanās. Viņas seansi piesaitīja Artura Konana Dolia (tieši viņš radīja Šerloku Holmsu), kas patiešām ticēja notikošajam. Tāpat seansiem uzmanību pievērsa arī harijs Hudini, kuru tie tik ļoti nepārliecināja. Cits pētnieks, kas pievērsās notiekošā izpētei bija Alberts von Šrenks-Notzings. Pēc viņa paša izveidoto testu un iegūtajiem rezultātiem viņš uzskatīja, ka šeit ir darīšana ar īstu fenomenu.

Lai gan ir jāatzīmē, ka seansi ar Evu C izvērtās drīzāk pornogrāfiski. Iespējams, ka tieši tāpēc visi vīriešu kārtas pētnieki bija pārliecināti par notiekošā īstumu, jo Eva C seansu laikā mēdza izģērbties un skraidīt apkārt pa istabu, pieprasot viesiem pieskarties. Iespējams, ka viņa bija mācījusies šo to no iepriekšējām neveiksmēm un zināja kā pārliecināt, ka notiekošais ir pat ļoti īsts!

Harijs Praiss, kas pierādīja, ka tā ir krāpšanās, rakstīja, ka uzņemtās fotogrāfijas drīzāk pierāda pretējo. Pēcāka izpēte pierādīja, ka tā sauktā "ektoplazma" ir veidota no sakošļāta papīra un fotogrāfijas ir izgrieztas no franču žurnāla Le Miroir. Ektoplazmas sejas varēja atrast vecākajos žurnāla izdevumos. Jau 1913. g. avīzē iznāca raksts par to kā Eva sagatavo materiālu pirms seansa, ka sejām uzradās bārda un pelēki mati kļuva melni.

166 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

Blēde, bet raksts interesants+

3 0 atbildēt