local-stats-pixel fb-conv-api

Lieldienas Skaistlejā (ceturtā daļa)6

Olu ripināšanas sacensības nevar likt vilties, to nevainīgais raksturs, bet tajā pašā ugunīgais sacensību gars, vieno ar savu milzīgo veiksmes faktoru. Pienācis pusdienlaiks, kad Skaistlejas cītīgākajiem Lieldienu olu meklētājiem jāsakrusto īkšķi, cerībā, ka palaistā ola aizripos tālāk par citām.

Starp Kevina māju un ieeju mežā atradās plašs zāliens, kurā perfekti gluds, stāvs zemes uzbērums veidoja kalniņu. Tas jau sen kalpo par Lieldienu olu ripināšanas poligonu, un arī šogad uz šīm sacensībām pulcējušies teju visi ciematnieki.

No vakar paslēptajām trīsdesmit divām Lieldienu olām pagaidām atrastas sešpadsmit jeb akurāti puse. Visi sešpadsmit bērni sapulcējušies ap kalniņu, pilnīgi gatavi no uzbēruma virsotnes palaist ripojam savu atrasto Lieldienu olu, lai tā aizripotu tālāk par citām.

Tālāk aizripojusī Lieldiena ola savam saimniekam atnesīs uzvarētāja godu, bet lielākais Skaistlejas notikums vēl tikai sekos. To astoņu Lieldienu olu īpašnieki, kuru atradums būs aizripojis kaut kripatu tālāk ār konkurentu, būs tiesīgi piedalīties cīniņā tik kronētam par Skaistlejas princi vai princesi.

-Lai arī uzvarētājs saņem lielākās ovācijas, atceraties, ka galvenais ir piedalīties un nest prieku citiem- Kevins mazajiem rezgaļiem pieteica galveno tradīcijas iemeslu.

Ticība šiem vārdiem nenāca pat no Kevina, bet viņam nācās to teikt, lai šo pasākumu padarītu ģimeniskāku un vienojošāku. Protams tam neticēja ne Rūta, ne Pēteris, ne Jāzeps, ne kāds no pārējiem trīspadsmit bērniem, kas stāvēja ap Kevinu.

Bērni viens pēc otra ieņēma vietu pie stāvā uzbēruma, rindā pirmo vietu ieņemot Pēterim, kuram līdzās nostājās vienaudzis Edgars, kuram šādās sacensībās veiksme bijusi bieža sabiedrotā. Nedaudz tālāk stāvēja Ziemassvētku pikošanās sacensību uzvarētājs, kuram šīs kļuvušas par pēdējām Lieldienu bērnu sacensībām, jo jau pēc diviem mēnešiem svinēs astoņpadsmit gadu jubileju.

Sekoja Rūta un Jāzeps aiz kuriem stāvēja mazais Artūrs, lielais Juris un Maijiņa, tālāk visi sastājās tik līdzīgi, ka Pēterim nebija iespējams tos nosaukt. Viņš ar pirkstu ripināja savu Lieldienu olu pāris milimetrus atpakaļ un tad uz priekšu, cerot nebūt pirmais, kurš izlaidīt to no rokām un savā neveiklībā noripinās olu ārpus kārtas.

Visiem sešpadsmit bērniem sastājoties plecam pie pleca pie stāvā uzbēruma, beidzot varēja sākties ciemata ievērojamākais kopīgais Lieldienu pasākums. Lieldienu olas tika turētas ar neparastu sasprindzinājumu, kas dažam pārtapa trīcošā runā, Pēterim pārlieku lielā asprātībā, Jāzepam sviedru lāšu nonākšana uz pieres.

Pēc pāris vārdiem, Kevins aicināja bērniem atlaist Lieldienu olas, ļaujot tām sākt savu ceļu lejup. Ja balvu tiktu dota par ātrāko olu, tā tiktu piešķirta Jāzepa matemātikas simbolu izdaiļotajam Lieldienu brīnumam.

Pārējās viena ar otru grūstījās, Pēterim sašķobot seju pēc katra konkurenta Lieldienu olas pieskāriena, it kā pats ciestu sāpes. Savukārt Rūta to uztvēra ar ironisku smaidu, patiešām priecājoties par dažu sekunžu ilgo piedzīvojumu.

Lieldienu olām beidzot savu ripošanu, Kevins ar lielu sajūsmu, gluži kā profesionāls komentētājs metās apsveikt veiksmīgākos un mierināt mazāk smaidīgos. Lielākoties bērni atgriezās pie saviem vecākiem, vieni otram veltot ģimeniski siltus smaidus un vārdus.

Vistālāk aizripoja zaļā krāsā nokrāsotā Lieldienu ola ar lineālu un transportiera zīmējumu uz tās. Jāzeps jau iepriekš izlēma Lieldienu olu no pirkstiem palaist visātrāk, lai tai netraucētu neviena cita. Stratēģija nesa augļus, puiša prieks pārvērtās augstā lēcienā pretim debesīm.

-Neesmu uzvarējis kopš- Jāzepa balss piepildīja tuvāko apkārtni -patiesībā es nekad neesmu uzvarējis- viņš samulsis noklusa.

Ar mazliet nošļukušiem pleciem, viņam līdzās stāvēja Pēteris. Viņam piederēja viena no divām Lieldiena olām, kas par sprīža tiesu atpalika no uzvarētāja. Kļūšana par vienu no astoņiem finālistiem viņam diemžēl nespēja remdēt vēlēšanos būt par labāko.

Kripatu mazāku prieku izrādīja Rūta, kura cītīgi skaitīja, cik Lieldienu olas aizripojušas tālāk par viņas Kotletīti, kā viņa nosauca savu kūku rotāto Lieldienu simbolu. Viņa tika līdz septiņi, līdz rādītājpirksts norādīja uz savu Lieldienas olu.

Jau rīt uzzināsim, kā viņiem veiksies Lieldienu olu tuvcīņās !

45 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000