local-stats-pixel fb-conv-api

Korinte6

44 0

Korinšu audze tika iestādīta uz kāda pakalna, lai korintes sevī spētu savākt pēc iespējas vairāk Saules gaismas, jo pakalna virmsu neaizēnoja nedz meži, nedz citi pakalni. Kad vien Saule rotāja debesis, tās stari arī rotaļājās korinšu sulīgajās lapās, lai tās spētu no zemes uzsūktās barības vielas, pārvērst barojošā sulā, kura plūda uz korinšu ziediem, zem kuriem sāka aizmesties tās ogas. Jo vairāk sulas tika līdz korinšu čemuriem, jo vairāk ogu aizmetņu palika čemuru galos, lai, laikam nākot, pārvērstos par tumšām ogām, kuras uzreiz pēc vasaras vidus varēs salasīt un nogādāt pārstrādei.
Korinšu ogas, kad tās sāka sārtot, jo īpaši, pie sevis vilināja daž ne dažādāko putnu, kuri iztālēm pamanot ogu spilgto krāsu centās tās nobaudīt, neļaujot ogām pilnībā nogatavoties. Kad korinšu apsaimniekotājs pamanīja korinšu čemuros pirmās sārtās ogas, viņš virs korinšu audzes lika pacelt smalku, tumši zaļu, kaprona tīklu, kurš nostiprināts starp korinšu virsotnēm, neļāva putniem tikt to zaros, kas ļāva ogām korinšu čemuru galos, gatavoties vēl veselu mēnesi ielgāk.
Tā korintšu zari sevī turēja čemurus ar ogām, līdz to svars tiem lika noliekties, lai pie zemes esošajiem būtu vieglāk novērtēt, kad tie ir atbrīvojami no vasaras uzkrautās nastas. Ogas uz novākšanas laiku ieguva tumši lillā krāsu, kas vācējiem ļāva atšķirt čemurus, kuri noraujami pirmie un kuri atstājami vēl uz kādu laiciņu, lai vāktu sevī Sauli un korinšu sulas dāsni nesto fruktozi. Tā laikā korinšu audzes apsaimniekotājs vērīgi sekoja korinšu ražai un to cik vienmērīgi ogas nogatavojas korinšu zaros. Korintēm, kuru zari nesa lielāku un vienmērīgaku ražu viņš apkārt apsēja krāsainas lentes, kuras pavasarim nākot, ļaus viņam norādīt uz augiem, kuri izmantojami korinšu audzes paplašināšanai. Tā pat arī viņš rīkojās, ja kāda no korintēm sāka nīkuļot un nespēja savos zaros nogatavināt ogas. Viņš apsēja tās ar citas krāsas lentām. Ja korinte nenesa ražu divus gadus pēc kārtas, viņš norādīja to izcelt un aizstāt ar citu, kura tika ierakta izceltās vietā.

lasi, vērtē, koemntēemotion

44 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Putniem ir dīvaina izvēla uz ogām. Vai esi redzējis, ka dārzā no putniem  būtu jāsargā avenes, jāņogas, ērkšķogas, upenes?  No strazdiem gandrīz nav iespējams nosargāt ķiršus, zemene , arī korintes un aronijas. Nav redzēts, ka putni apdraudētu vīnogas. Reiz manā dārza malā arī bija  korintes un ir kā raksti, ka no putniem nebija miera un visa zeme vienmēr pilna ar pusgatavām ogām un koki izauga tik lieli, ka praktiski nebija apsedzami. Tā kā man nez kāpēc pret ogām bija alerģija, visus iznīdējām. 

2 0 atbildēt