local-stats-pixel fb-conv-api

Zaļais sniegs1

10 0

Es neteikšu ka esmu sniega eksperts, tomēr zaļā krāsā sniegam nevajadzētu būt. Būs protams kāds, kurš apgalvos, ka ja kāds zin kaut ko par dzelteno sniegu, tad viņam arī būs skaidrs, par pārējo krāsu sniegiem. Tomēr man tāda veida bravūrība un pašpārliecinātība nav pieņemama!


Sniegu saistot ar sarkano krāsu visdrīzāk kāds iedomāsies par asinīm. Un nav svarīgi kādā veidā asinis ir nokļuvušas sniegā. Vai tās tur būtu atstātas medniekam nogalinot savu upuri vai kāda tīņa degunā plīsuša asinsvada dēļ. Jo lielāko tiesu, iedomājoties par sniegu un sarkanu krāsu, cilvēks to saistīs ar asinīm. Bet stāsts šeit nav par citām krāsām un sniegu, bet gan tieši par zaļu sniegu.
Cilvēks saviebās un pacēla rokas virs galvas, tās nav patīkamas asociācijas. Bet reizēm mums ir jāatkāpjas no sev tik ierastā konforta, lai pārvarētu sevi un šķēršļus, kuri neļauj mums saskatīt vairāk. Kāpēc sniegs nevar būt zaļš? Es paņēmu brilijantzaļo un iepilināju saujā no drumstlās sašķīduša ledus, kuru izcēlu no savas saldētavas, ne gluži sniegs, bet līdz ziemai es gaidīt nevarēju. Kaut kas urdza manī un nedeva mieru, līdz biju apmierinājis savu zinātkāri. Brilinatzaļais iepilēdams manis radītajā sniegā, patīkami izpletās uz visām pusēm, pārņemot vienu ledus kristālu pēc otra. Tik labi es juties nebiju sen, varēju to turpināt un turpināt, līdz kāmēr attapos ka saldētavā vairs nav atlicis daudz ko izņemt. Pēc tam daudz nespriedelējot es devos pie kaimiņiem un bez liekām ceremonijām paziņoju, ka man būtu nepieciešams iztīrīt no ledus viņu saldētavu, negribēdams viņiem atklāt svau savādo nodarbi, izvairījos viņiem atklāt, kam man ledus drumslas nepieciešamas no viņu saldētavas. Pēc tam to atkārtoju vēršoties pie nākamajiem kaimiņiem. Un tad kaut kas manī sakustējās, pēkšņi apjautu cik ērmīgai nodarbei esmu padevies. Pat uz mirkli mani pārņēma tāda kā kauna sajūta, par iztērētu laiku un pudelīti briliantzaļā. Tomēr, ja kāds man uzprasītu vai tas bija tā vērts, es noteikti atbildētu ka bija. Tagad esmu apņēmies gaidīt līdz ziemai, ja ziema mūs šogad apveltīs ar sniega kupenu. Bet visdrīzāk līdz atnāks ziema būšu aizņemts ar citām lietām un vairs nebūs man ne laika, ne vēlēšanās, lai apcerētu sniegu un iespējas to iekrāsot vienā vai citā krāsā.

lasi, vērtē, komentē emotion

10 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

👌

0 0 atbildēt